logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra automat gaśnie przy zmianie biegu - co może być przyczyną?

JACKELEKTRO 25 Lut 2006 13:20 2556 2
REKLAMA
  • #1 2345905
    JACKELEKTRO
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam szanownych forumowiczów
    mam następujący problemik z oplem z automatyczną skrzynią biegów samochod na postoju chodzi na wilnych obrotach ale jak wbije mu się bieg to gasnie nawet jak się uda wystartować na wyższych obrotach to samochud nie chamuje tylko gasnie

czy ktoś zpodkał się z tym problemem ? bo narazie nie wiem jak go ugryżć
    za jakąkolwiek pomoc serdeczne dzięki

pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 2348748
    jaroslaw l.
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    witam-troche malo danych w tym temacie-czy na wstecznym tez tak sie zachowuje, po uniesieniu kola ? -jak?, lampka sie zapala? ,rocznik i jaka skrzynka. pozdrawiam
  • #3 2349861
    datatomek
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Faktycznie trochę mało danych,ale tak ogólnie sytuacja może być taka,że albo skrzynia bardzo hamuje silnik,albo coś z wolnymi obrotami,jakby skład zbyt ubogi i pod obciążeniem gaśnie.Miałem podobny problem w dwóch autach.W audi była skrzynia prosta mechaniczna bez elektroniki i na włączonym biegu (automat 3biegowy),silnik miał tak wolne obroty że z ramy wyskakiwał,ale nie gasł.W aktualnym mym aucie też coś takiego mi się przydażyło,ale skrzynia już sterowana jest komputerem,i brak było jakiegoś sygnału który informował komputer silnika że trzeba zmienić skład na wolnych żeby zniwelować obciążenie...Ale tak naprawdę może być to bardziej po stronie świece,zapłon,skład...
REKLAMA