logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Autoalarm Fox - brak sygnałów kierunkowskazów po odłączeniu akumulatora

ard2 27 Lut 2006 20:50 4558 15
  • #1 2355145
    ard2
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    przy załączaniu i wyłączaniu brak impulsuw kierunkowskazów co zrobic bezpiecznik zmieniłem a zaczeło sie od tego jak odpiołem akumulator do ładowania nie mam schematu ani inst obsługi
  • #2 2355282
    xwit
    Poziom 33  
    Ocena: 212
    Alarm jest kompaktowy,czyli pod maską.Jeśli tak to tam jest oddzielne zasilanie kierunków.Powinien być podłączony do zasilania,bo inaczej nici z kierunków.Nie pamiętam jaki to kolor choć mam tych fox'ow pełne pudełko.Chyba jest w tej samej kostce co zasilanie i kierunki.To jest przyczyną.
  • #3 2367911
    Robert H
    Poziom 20  
    Ocena: 46
    Niekoniecznie to jest kompakt to może być centrala i syrena. Ale zasilanie kierunkowskazów jest na odzielnym przewodzie niż zasilanie alarmu to są kolory albo różowy albo żółty w zalezności od modelu alarmu. Podaj mi pierwsze 3 litery kodu z pilota to będe wiedział jaki to konkretny model.
  • #4 2368540
    xwit
    Poziom 33  
    Przecież napisałem to w tamtym poście,że jest to compakt i zasilanie kierunków jest na innym przewodzie a kolor to żółty.
  • #5 2368579
    kzaw
    Poziom 27  
    Ocena: 74
    Jak pisał kolega robert h wcale nie musi to być kompakt, jak również w niektórych modelach zasilanie kierunków występuje na przewodzie rózowym np. fox 900. kolega napisał tylko że jest pilot nerka a nie jaki to model foxa.Niech kolega ard2 sprawdzi pod maską czy jesttam duża syrena z której wychodzi gruba wiązka kabli.
  • #6 2370244
    ard2
    Poziom 10  
    duży alarm z niego wychodzą trzy kostki. 1 kostka 6 kabli ,2 kostka 4 kable , 3kostka 2 kable i co robic
  • #7 2370299
    xwit
    Poziom 33  
    No właśnie zasilanie kierunków jest na żółtym przewodzie.Zobacz czy jest tan napięcie.powinno być.Jak nie ma to podaj i załącz alarm powinny się zaświecić.Ale najpierw może lepiej sprawdź miernikiem czy jest przejście na kable do kierunków.Czyli wepnij miernik w zielony bo to kierunek i ten żółty.Załącz alarm.Jak jest przejście czyli obwód się zamyka tak jak migają migacze przy załączeniu alarmu.To jest na bank żółty.W Fox'ach tak jest ale lepiej się upewnić.
  • #8 2370314
    ard2
    Poziom 10  
    tak zrobiłem i sądze ze nie ma napiecia na tych zielonych co wychodzą z alarmu na żółtym jest
  • #9 2370454
    Robert H
    Poziom 20  
    xwit napisał:
    Przecież napisałem to w tamtym poście,że jest to compakt i zasilanie kierunków jest na innym przewodzie a kolor to żółty.

Pisałem że Fox to nietylko alarmy kompaktowe ( dokładnie tylko 1 model jest kompakt na 10 innych) ale żeczywiście zgadłeś.
  • #10 2371707
    xwit
    Poziom 33  
    Zgaduje to się w teleturnieju na polsacie u Ibisza.Ja miałem do czynienia z tymi FOX'ami co montowały salony daewoo i jedno wiem,że był to max badziew.Mam tego całe pudełko.Wyciągałem je z tych samochodów.Mam nadzieję,że inne modele są bardziej udane.Bo te kompakty to straszny szmelc.A nazywało to się chyba Bambino.

Dodano po 3 [minuty]:

Rozbierz alarm i zobacz czy nie urwał się przewód przy płytce.Kompakty są bardzo narażone na zalanie.Może alarm był zalany i przewód uśniedział.A jak jest o'k to padł przekaźnik od kierunków.
  • #11 2372640
    Robert H
    Poziom 20  
    xwit napisał:
    Zgaduje to się w teleturnieju na polsacie u Ibisza.Ja miałem do czynienia z tymi FOX'ami co montowały salony daewoo i jedno wiem,że był to max badziew.Mam tego całe pudełko.Wyciągałem je z tych samochodów.Mam nadzieję,że inne modele są bardziej udane.Bo te kompakty to straszny szmelc.A nazywało to się chyba Bambino.

Dodano po 3 [minuty]:

Rozbierz alarm i zobacz czy nie urwał się przewód przy płytce.Kompakty są bardzo narażone na zalanie.Może alarm był zalany i przewód uśniedział.A jak jest o'k to padł przekaźnik od kierunków.

Ja ich zamontowałem ponad 1000 szt Foxem zajmuje się od 15 lat awaryjność moich montaży miałem bardzo małą , bo to jest podstawowy warunek żeby utrzymać się na rynku, a w daewoo to montowali to wachowcy od siedmiu boleśći.
  • #12 2372754
    xwit
    Poziom 33  
    No nie wiem.Mi wydaje się,że psuły się alarmy a nie montaż.Co do montażu tak apropo to masz rację.Pożal się panie boże.Ale mniejsza o to.Jak ja mam całe pudełko ich i jeszcze kilka.... takich osób jest.To ile tego padło?Tu by był dobry rachunek prawdopodobieństwa.Ja mówię tylko o kompaktach.Inne chyba są lepsze bo ich nie wyjmowałem.Mam nadzieję,że są lepsze.Ale te kompakty to straszna porażka.Pada to jak muchy po muchozolu:D:D:D
  • #13 2372959
    Robert H
    Poziom 20  
    xwit napisał:
    No nie wiem.Mi wydaje się,że psuły się alarmy a nie montaż.Co do montażu tak apropo to masz rację.Pożal się panie boże.Ale mniejsza o to.Jak ja mam całe pudełko ich i jeszcze kilka.... takich osób jest.To ile tego padło?Tu by był dobry rachunek prawdopodobieństwa.Ja mówię tylko o kompaktach.Inne chyba są lepsze bo ich nie wyjmowałem.Mam nadzieję,że są lepsze.Ale te kompakty to straszna porażka.Pada to jak muchy po muchozolu:D:D:D

Nie ma sensu się licytowąć ważne zeby art2 znalazł problem.
  • #14 2388648
    ard2
    Poziom 10  
    przyczyna jest brak styku na żółtym kablu w alarmie zlutowane i działa elegancko jak przedtem dzieki za informacjena temat alarmu
  • #15 2388946
    xwit
    Poziom 33  
    A nie mówiłem to bolączka kompaktowych alarmów.Ale dobrze,że dałeś radę :D
  • #16 2422339
    ard2
    Poziom 10  
    otwarta maska od silnika nie daje swiatła w sufituwce jest to niebieski kabel i gdzie ma byc podpiety do alarmu

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył braku impulsów kierunkowskazów po odłączeniu akumulatora w alarmie samochodowym Fox. Alarm Fox występuje w wersjach kompaktowych (pod maską) oraz jako centrala z syreną, gdzie zasilanie kierunkowskazów jest na osobnym przewodzie, najczęściej żółtym lub różowym, zależnie od modelu. W przypadku kompaktów przewód żółty zasila kierunkowskazy i brak na nim napięcia powoduje ich nieaktywność. Zalecano sprawdzenie ciągłości przewodów miernikiem oraz obecności napięcia na żółtym kablu przy załączonym alarmie. W jednym przypadku przyczyną był brak styku na żółtym przewodzie, który po przelutowaniu przywrócił prawidłową pracę kierunkowskazów. Dyskusja podkreśliła, że kompaktowe modele Fox, zwane też Bambino, są podatne na awarie, np. z powodu zalania lub uszkodzenia przekaźnika kierunków. Wskazano także na różnice w montażu i awaryjności między modelami oraz na konieczność dokładnej diagnostyki po odłączeniu akumulatora. Dodatkowo poruszono temat podłączenia niebieskiego przewodu odpowiadającego za oświetlenie sufitowe przy otwartej masce, jednak bez jednoznacznej odpowiedzi.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA