logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak pozbys sie komunikatu o nielegalnym systemie Xp??

krysztek 04 Mar 2006 15:53 31374 15
REKLAMA
  • #1 2373657
    krysztek
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Moj problem polega na tym ze instalowalem Auto Paczera po nim komp mi sie zaktualizowal po restarcie pokazal sie komunikat z Microsoftu ze mam piracki system. No i czy da sie wylaczyc ten komunikat w rejestrze systemowym?

Moderowany przez jankolo:

Temat przeniosłem z działu Komputery Harfware

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2373667
    K!lleR
    Poziom 39  
    Ocena: 131
    Komunikatu kolega się pozbędzie kupując licencjonowaną kopię WinXP :)

I nie ten dział kolego.
  • #4 2373699
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Jezeli masz system oryginalny - zglos sie do pomocy technicznej w celu uzyskania informacji o postepowaniu.
    Jak masz pirata - kup system.
  • #5 2373872
    krysztek
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    wiecie ze nie kazdego stac na orginal pewnie i nie 1 z was siedzi za piracie.
  • #6 2373923
    daywalker1
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    wydaje mi sie ze to dosc proste najpierw odszukal bym ta aktualizacje przez ktora wyskakuje ten komunikat a potem zrobil przywracanie systemu do takiego momentu w ktorym sie to nie dzialo a pozniej pilnowac jakie updaty sie instaluje
  • REKLAMA
  • #10 2374244
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    mrrudzin - tylko studenci niektorych uczelni technicznych.

krysztek - nawet jak ktos ma pirata, to nie lata po internecie, i nie placze, ze to co ukradł zle mu dziala, lub nie potrafi sie tym poslugiwac.
  • #11 2374272
    kitor
    Poziom 34  
    Ocena: 125
    poszperaj w necie - kody(winupdate będzie i tak to gówno instalował - wyłącz aktualizacje automatyczne) się znajdą...
  • #13 2375806
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    mrrudzin napisał:
    Studenci mają na tyle łatwo (co najmniej u mnie) że np. Win XP Home jest za free (z licencją na 1 komputer do końca studiów). Gorzej z resztą oprogramowania.

Jeżeli masz na myśli licencję MSDNAA, to dotyczy ona KAŻDEGO systemu operacyjnego Microsoft, Access-a oraz Visual Studio w dowolnej wersji.
    Platon napisał:
    mrrudzin - tylko studenci niektorych uczelni technicznych.

Nie tylko technicznych, lecz tych, na których są wydziały prowadzące kierunek informatyka.
  • REKLAMA
  • #14 2376058
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    krysztek napisał:
    wiecie ze nie kazdego stac na orginal pewnie i nie 1 z was siedzi za piracie.

mnie nie stac i siedze na linuksie jak zreszta wielu na tym forum - a idąc tym tropem całe oprogramowanie mam legalne

w zasadzie dziwi mie że moderatoe jeszcze tego wątku nie umieścił w koszu :shocked:
  • #15 2376186
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 580
    Cytat:

w zasadzie dziwi mie że moderatoe jeszcze tego wątku nie umieścił w koszu :shocked:

Dyskutujemy o legalności oprogramowania a nie o sposobach łamania zabezpieczeń / piraceniu - więc nie widze powodów umieszczania tematu w koszu.
  • #16 2377598
    Brick_G
    Poziom 28  
    Ocena: 30
    Odinstalowujesz aktualizacje : Powiadamianie o oryginalności
    systemu Windows (KB905474) z Dodaj/Usun programy.

a pozniej :

1) Wybieramy "Menu Start", "Pomoc i obsluga techniczna".

http://img72.imageshack.us/img72/7426/038pl.png

2)Po prawej mamy "Wybierz zadanie". Wybieramy "Bądź na bieżąco dzięki witrynie Windows
    Update"

http://img72.imageshack.us/img72/3759/044ms.png

3) czekamy na zaladowanie witryny Windows Update
    4) Wybieramy "Niestandardowa" - "Wybierz aktualizacje opcjonalne i
    aktualizacje o wysokim priorytecie dla systemu Windows i innych programów "

http://img72.imageshack.us/img72/2010/057od.png

5) Ukrywamy nastepujaca aktualizacje "Powiadamianie o oryginalności
    systemu Windows (KB905474)" - naciskamy znak "+" widoczny przy opisie
    aktualizacji

http://img72.imageshack.us/img72/9315/065gx.png

To tyle w tym temacie. Oprocz takiego komunikatu :

http://img72.imageshack.us/img72/7308/074co.png

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z komunikatem o nielegalnym systemie Windows XP pojawiającym się po instalacji aktualizacji Auto Paczera i restarcie komputera. W dyskusji podkreślono, że jedynym legalnym sposobem na pozbycie się komunikatu jest zakup oryginalnej licencji systemu Windows XP. Wskazano również, że jeśli system jest oryginalny, należy skontaktować się z pomocą techniczną Microsoftu. Zaproponowano rozwiązanie polegające na odinstalowaniu aktualizacji KB905474 („Powiadamianie o oryginalności systemu Windows”) poprzez panel Dodaj/Usuń programy, a następnie ukryciu tej aktualizacji w Windows Update, aby zapobiec jej ponownej instalacji. Poradzono także wyłączenie automatycznych aktualizacji, aby uniknąć ponownego pojawienia się komunikatu. W dyskusji pojawiły się także uwagi dotyczące legalności oprogramowania oraz dostępności licencji MSDNAA dla studentów i pracowników uczelni technicznych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA