Witam, istnieje jeszcze jedno rozwiązanie przekazania sygnału mp3 do radia samochodowego i nie tylko. Polega na przekazaniu go droga radiową. Takie urządzonko widziałem w media markt i kosztowało niewielkie pieniadze. Posiadalo kilka zakresów FM. Pozdrawiam
witam mam takie radyjko.ale nie mam odtwarzacza MP3 player.tobie chodzi o USB stik.?tez jestem ciekawy czy to radio by wykrylo go.nie chce tu swojej reklamy ale radi pare mam .musze link zdjecie juz bylo
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic412832.html#2093974
A jest możliwość podłączenie MP3 playera(jackiem a nie USB ) do takiego bardzo sterego radia samochodowego Unitry, tam mi nawet kasety nie działają, tylko fale długie, więc coś by się przydało podpiąć.
A radyjko wygląda tak:
Jak zdjęcie nie wystarczy to podam nazwe.
✨ Dyskusja dotyczy podłączenia odtwarzacza MP3 do starszego radia samochodowego, do którego dołączony jest schemat. Najczęściej rekomendowanym rozwiązaniem jest użycie adaptera kasetowego (kaseta adapter), który pozwala na przesłanie sygnału audio z MP3 do radia przez mechanizm kasety. Adapter taki można kupić gotowy lub wykonać samodzielnie. Alternatywnie proponowano wykorzystanie transmisji radiowej FM za pomocą specjalnego nadajnika FM, który przesyła sygnał bezprzewodowo do radia. W przypadku bardzo starych modeli radia, które nie obsługują kaset (np. działają tylko na fale długie), podłączenie MP3 jest trudniejsze i wymaga dokładnej identyfikacji modelu radia, aby rozważyć podanie sygnału audio bezpośrednio do stopnia końcowego wzmacniacza radia. W dyskusji pojawiła się wzmianka o radiu Unitra, które nie obsługuje kaset, co komplikuje podłączenie MP3. Wskazano również, że podłączenie przez USB raczej nie jest możliwe, natomiast standardowe wyjście jack 3,5 mm z odtwarzacza MP3 jest preferowane do przesyłania sygnału audio. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.