logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja LPG. Czy opłaca się za 3800 zł? Jak będzie się spisywało auto?

luk1980 07 Mar 2006 17:56 2139 5
REKLAMA
  • #1 2386342
    luk1980
    Poziom 22  
    Ocena: 17
    Witam
    Zastanawiam się nad instalacja LandiRenzo czy opłaca sie taka instalacje za 3800zł z montazem posiadam Polo Classic 1,4L z silnikiem AEX jak będzie sie spisywać autko czy dużo wiecej gazu spali?czy samochód będzie słapszy?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2386406
    szprytek2
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Nie zastanawiaj sie nad instalacją landi renzo mój klient ma vw t4 2.0 i montował z trzy instalacje gazowe i jak zamontował landi to skonczyły sie kłopoty
  • REKLAMA
  • #3 2386464
    luk1980
    Poziom 22  
    Ocena: 17
    mam pytanie czy auto nie straci na mocy?czy spalanie będzie takie same?

Dodano po 4 [godziny] 18 [minuty]:

NIKT NIE ODPOWIE?
  • REKLAMA
  • #4 2388147
    rosielvw
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Przy dobrym załozeniu wtrysku fazy gazowej samochod nie straci na mocy na benzynie,a na gazie bedzie lekko zauwazalne.Co do spalania gazu spali 15-20% wiecej niz benzynki
  • REKLAMA
  • #5 2389044
    Slawek J
    Poziom 30  
    Ocena: 170
    Za ta cene to ile bedzie sie ona wracala 50 tys km. Ja osobiscie mam dwa auta na tych instalacjach i jezdza bez zazutu w tym jedno polo classic. Tylko duzo zalezy od warsztatu, ktory ja zaklada. Jest w okolicy jeden i znam goscia co u nich zalozyl instalacje do dokladnie takiego samego auta co twoje i zalozyli mu insyalacje zwykla . Zrobione na tej instalacji prawie 100 tys i zadnych wystrzalow i klopotow, tylko jest instalacja serwisowana caly czas i w terminach. Koszt takiej instalacji to okolo 2200.
    Pozdrawiam.
  • #6 2393017
    mozdzmar
    Poziom 17  
    Ocena: 50
    Opłacalność można wyliczyć ze średnio przejechanych kilometrów np. przez miesiąc. Jednak najważniejsze moim zdaniem jest wybranie odpowiedniego warsztatu. Mam dwa samochody na LPG i w obu mam podobne problemy, instalatorzy po prostu nie zachowują podstawowych zasad instalacji. Robią jak im wygodniej a po jakimś czasie wychodzą problemy. W jednym mam LandiRenzo i nie widzę w tej instalacji nic nadzwyczajnego, po przejechaniu 20tys km musiałem wymieniać uszczelki w końcówkach przy parowniku (przecieka płyn). Natomiast Tomasetto, mam przejechane 120 tys km i jest ok. Na to nie ma reguły.
    Pozdrawiam
REKLAMA