Wie ktos moze jakie tranzystory mocy mozna zmienic w tym kicie (zamiast 2n3055) - zeby koncowka nabrala doozej dynamiki??
Nie zalezy mi na podniesieniu mocy - tylko dynamika.
Nie zalezy mi na podniesieniu mocy - tylko dynamika.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkilan napisał:Wie ktos moze jakie tranzystory mocy mozna zmienic w tym kicie (zamiast 2n3055) - zeby koncowka nabrala doozej dynamiki?.
Tremolo napisał:BD 911? chyba Cię straszy, przeciez się to zjara od razu może BD 249 by wytrzymało lub TIP35
grając max na 16 omach i mocy 30wat.
KD 502 albo lepiej 503 można dać - ale to już prawie historia.
Z tym ze dorbze jest wymienić sterujące z BD 139 i ten komplementarny na takie z serii 911/12
Po za tym dynamika zalezy od mocy i od głośników zastosowanych, jak będziesz miał za dużą obudowe z za nisko strojonym BR to i 1000W by tego nie utrzymało tego w ryzach.
Wojtek Płonka napisał:Tremolo napisał:BD 911? chyba Cię straszy, przeciez się to zjara od razu może BD 249 by wytrzymało lub TIP35
grając max na 16 omach i mocy 30wat.
KD 502 albo lepiej 503 można dać - ale to już prawie historia.
Z tym ze dorbze jest wymienić sterujące z BD 139 i ten komplementarny na takie z serii 911/12
Po za tym dynamika zalezy od mocy i od głośników zastosowanych, jak będziesz miał za dużą obudowe z za nisko strojonym BR to i 1000W by tego nie utrzymało tego w ryzach.
Tak ????????
Ciekawe ???????
Bo ja mam już zmienione na BD911 i przez 3 lata gra bezawaryjnie.
Więc jaksie nie znasz, to nie wypowiadaj się, a kity to możesz komuś innemu wciskać, ale nie mnie.
ige napisał:ja tylko od siebie napisze ze w jednym wzmacniaczu wlasnie na bd911/bd912 przy 40v+/- przy pracy z 8Ω nie bylo problemu lecz po podlaczeniu 4Ω trenzystory momentalnie padly! ja bym dal to tegojabal bd249 i juz poco bawic sie w bd911 ja sam szczerze watpie aby byly zdolne odprowadzic cale to cieplo jakie wytwarzaja przy 100w
ALTON napisał:
Swoją drogą chcesz nam powiedzieć że niewiesz jak przerobić stopień prądowy J35 na parę komplementarną ?
Wojtek Płonka napisał:
Ciekawe, gdzieś tam BD912 wsadziłeś ????? Działało to wogule ?????
Ale jaja![]()
Nawet tego wzmacniacza na oczy nie widziałeś, bo na końcówkach pracują dwa tranzystory n-p-n, a BD912 to p-n-p, więc ciekawe jak to miało działać.
Kolejny dowód, że to forum schodzi na psy, a większość postów jest wyssana z palca, a nie z doświadczenia praktycznego.
Alone napisał:równiez posiadam ten kit i wykorzystałem go do suba w kinie domowym.
Wstawiłem tranzystory BD 495 - oczywiście wyselekcjonowane.
Wszystko działa OK od pierwszego włączenia. Dałem trafo TS120/13
kondensatory 10 000/uF/42V mostek prostowniczy 8 A / 250 V.
Kit jest prosty ale proponuje tranzystorki sterujące również zaopatrzyć w małe radiatorki