logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Inne predkosci nagrywania w nagrywarce DVD LG 4081B :(

BoNt3k 12 Mar 2006 02:13 891 3
REKLAMA
  • #1 2404134
    BoNt3k
    Poziom 11  
    Witam,

Zakupilem taniej nagrywarke HL-DT-STDVDRAM GSA-4081B (LG) i wedlug danych na sieci nagrywarka powinna nagrywac plyty DVD-R z predkoscia 4x i DVD+R 8x - niestety u mnie jest inaczej - DVD-R nagrywa 2x i DVD+R 4x - czyli o polowe mniej niz powinno byc :) O nagrywaniu plyta DVD-RW juz nie mowie bo to mniej wazne....

Mam najnowszy bios (A 104), uzywam Win XP i NERO 7.xx..nie pamietam dokladnie wersji

Macei pomysl co jest nie tak ? Co moge jeszcze sprobowac zrobic ?
    Oczywisc plytki nagrywa OK - chodzi mi glownie o predkosci ktore sa inne niz zaleca producent :(

pzdr
  • REKLAMA
  • #2 2404586
    augur359
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Sproboj nagrac na firmowych nosnikach.
  • REKLAMA
  • #3 2404587
    comp252
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Hmm jeżeli masz najnowszy bios to może spróbuj na starszym Nero ponieważ jest bez potrzeby urzywać tak nowego Nero na starszej nagrywarce spokojnie wystarczy 6.6.X.X. A jak to nie pomoże to spróbuj wgrać frmwarre starsze o jedną wersję może to pomoże. Osobiście miałem przypadek kiedy nagrywarka nie nagrywała z 12X ale tutaj pomogło wgranie najnowszego firmwarre. Tylko ściągnj ze strony producenta bo te inne to nie zawsze są OK.
  • #4 2405818
    BoNt3k
    Poziom 11  
    uzywam raczej firmowych nosnikow (8x): TDK i Platinum. Mysle ze plyty sa OK. Cos jest nei tak z angrywarka. Zaraz sprobuej wgrac starsza wersje NERO

P.S
    Mialme starszy bios wczesniej i bylo to samo :(
REKLAMA