logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zamek kodowy do rygla. Za każdym otwarciem nowy kod.

Kamil _84 12 Mar 2006 18:43 1383 2
  • #1 2406454
    Kamil _84
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Sprawa przedstawia sie nastepojąco potrzeby mi jest zamek kodowy do rygla niby nic ale musi on być tak zrobiony by zakazdym otwarciem tego rygla mozna by wprowadzić nowy kod dotepu tak aby każda osoba zamykajaca cos tam mogła sama w prowadzic sobie kod ktury tylko ona by znala a gdy juz bedzie chciala to cos wyciągnąć to tylko by go jeszcze raz wstukala i dzwiczki by sie otworzyły a i oczywiscie ten kod poprzedniej osoby by sie skasował i tak odpoczątku Myslałem o czyms takim ale niewiem czy to może byc w moim przypadku zastosowane
    http://www.cyfronika.com.pl/e/store/easyshop....nxdivpjiislfyntklnltbm&com=PT/2022&kategoria=
    Pozd. kamil.
  • #2 2407901
    kafelan
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    chcesz pewnie zrobić skrytkę na kod.Prawie każdy zamek szyfrowy może się do tego nadać.Musisz wybrać taki w którym w łatwy sposów wpisuje się nowy kod.Na drzwiczki mikrowyłącznik podpięty do kasowania pamięci kodu, albo rozłączający napięcie w zamkach w których kasuje się kod do fabrycznego po odłączeniu zasilania.Instrukcja wpisania nowego kodu w oparciu o kod fabryczny.Można zrobić bardziej profesjonalnie w oparciu o niektóre zamki szyfrowe ale wymaga większej znajomości elektroniki a nie wiem na jakim poziomie jesteś z nią obeznany.
  • Pomocny post
    #3 2408073
    emeryt
    Poziom 22  
    Ocena: 42
    Kiedyś widziałem podobne rozwiązanie.. było wyjątkowo proste. Ponieważ przy tego rodzaju częstych zmianach kodu dostępu bardzo łatwo o popełnienie pomyłki, kod ustawiany był czterema przełącznikami dziesięciopozycyjnymi, umieszczonymi na wewnętrznej stronie drzwiczek skrytki. Przy otwieraniu skrytki nie było sygnalizacji czy wprowadzona cyfra jest prawidłowa czy nie, natomiast po naciśnięciu nieprawidłowej cyfry nastepowała czasowa blokada wszystkich klawiszy. Czas blokady wydłuzał się jeśli kolejna cyfra nie była cyfra właściwą. Proste i skuteczne...
REKLAMA