Witam, mam motke E365, flashuje w Mot TOOL, wszystko pięknie ale po flashowaniu sprawdzonym flashem nie włącza się, jak postawić? Może coś fizycznie się uszkodziło?
Docisnij mocno Flash'a U6 i probuj wlaczyc, mialem 2 takie motki, jak masz hot'a to go wygrzej, postaw na nowo, albo wymien, one czesto padają. Pozdrawiam
buzer wyjaśnij dokładniej bo mam zakuty łeb czym tego flasha trzeba docisnąć palcem,jeśli już to powiedz którym:kciuk wskazujacy a może serdeczny,ewentualnie cęgami to powiedz jakiej firmy i z której strony cisnąc mocniej a z której słabiej no wiesz żeby nie przegiąć pały
regards fantomas
aha i jeszcze jedno co dalej z tym dociskiem jeżeli użyłem np.kciuka to czy mam go skręcic razem z obudową telefonu
pod klawiaturą masz układy 4, te 2 układy na dole, bliżej złącza klawiatury to flash i RAM po podgrzaniu musi ruszyć, reszta jest okej bo sygnał dostawał tel tzn reagował na przycisk więc sygnał aż do flasha dochodził, mi to pomogło, a tak na marginesie... wrzuci ktoś sam LANG PL do tej motki pod Mot Tool-a? P.S. Już mi nie wyswietla Initialize SW, wgrałem innego softa, potrzebuje jeszcze tylko PL
jest na forum już zamieszczałem cały pakiet szukaj gdybyś nie znalazł odezwij sie na priv mam trzy kompletne oprgogramowania do 365 pod mtottol wszystkie przetestowane
probuj z roznymi flashami, pod dmtool'a i MotTool'a ( http://mote365.ovh.org/download.htm ) ........ jezeli nie przyniesie to rezultatu postaw na nowo U6. Pozdrawiam
✨ Problem dotyczy telefonu Motorola E365, który po flashowaniu za pomocą Mot TOOL nie włącza się. Rozwiązania obejmują fizyczne dociskanie kości flash (układ U6) pod klawiaturą, a także jej podgrzewanie w celu przywrócenia działania. Wskazano, że układ flash i RAM znajdują się pod klawiaturą, bliżej złącza klawiatury. Po podgrzaniu i wgraniu softu telefon może się włączyć, choć pojawia się komunikat "INITIALIZE SW!!", który znika po wgraniu innego oprogramowania. Zalecane jest testowanie różnych wersji flasha, także pod DMTool i MotTool, a w przypadku braku efektu – wymiana układu U6. Dodatkowo poruszono kwestię dostępności polskiego języka (LANG PL) do oprogramowania pod Mot Tool, z informacją o dostępności kompletów oprogramowania dla modelu E365 na forum. Wygenerowane przez model językowy.