logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola E365 nie włącza się po flashowaniu w Mot TOOL - co robić?

mahcin 12 Mar 2006 20:06 1313 7
REKLAMA
  • #1 2406798
    mahcin
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    Witam, mam motke E365, flashuje w Mot TOOL, wszystko pięknie ale po flashowaniu sprawdzonym flashem nie włącza się, jak postawić? Może coś fizycznie się uszkodziło?
  • REKLAMA
  • #2 2406840
    BoooZer
    Poziom 18  
    Ocena: 1
    Docisnij mocno Flash'a U6 i probuj wlaczyc, mialem 2 takie motki, jak masz hot'a to go wygrzej, postaw na nowo, albo wymien, one czesto padają. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2406991
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    buzer wyjaśnij dokładniej bo mam zakuty łeb czym tego flasha trzeba docisnąć palcem,jeśli już to powiedz którym:kciuk wskazujacy a może serdeczny,ewentualnie cęgami to powiedz jakiej firmy i z której strony cisnąc mocniej a z której słabiej no wiesz żeby nie przegiąć pały

regards fantomas

aha i jeszcze jedno co dalej z tym dociskiem jeżeli użyłem np.kciuka to czy mam go skręcic razem z obudową telefonu
  • REKLAMA
  • #4 2407269
    mahcin
    Poziom 27  
    Podgrzałem kość wgrałem soft i się włącza....na wyświetlaczu już z 5min jest INITALIZE SW!! coś jest nie tak czy tak ma być?
  • #5 2407473
    klostazy
    Poziom 23  
    Ocena: 42
    Witam
    Który to dokładnie jest układ?
  • REKLAMA
  • #6 2407772
    mahcin
    Poziom 27  
    pod klawiaturą masz układy 4, te 2 układy na dole, bliżej złącza klawiatury to flash i RAM po podgrzaniu musi ruszyć, reszta jest okej bo sygnał dostawał tel tzn reagował na przycisk więc sygnał aż do flasha dochodził, mi to pomogło, a tak na marginesie... wrzuci ktoś sam LANG PL do tej motki pod Mot Tool-a? P.S. Już mi nie wyswietla Initialize SW, wgrałem innego softa, potrzebuje jeszcze tylko PL
  • #7 2407991
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    jest na forum już zamieszczałem cały pakiet szukaj gdybyś nie znalazł odezwij sie na priv mam trzy kompletne oprgogramowania do 365 pod mtottol wszystkie przetestowane

regards fantomas

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Motorola E365, który po flashowaniu za pomocą Mot TOOL nie włącza się. Rozwiązania obejmują fizyczne dociskanie kości flash (układ U6) pod klawiaturą, a także jej podgrzewanie w celu przywrócenia działania. Wskazano, że układ flash i RAM znajdują się pod klawiaturą, bliżej złącza klawiatury. Po podgrzaniu i wgraniu softu telefon może się włączyć, choć pojawia się komunikat "INITIALIZE SW!!", który znika po wgraniu innego oprogramowania. Zalecane jest testowanie różnych wersji flasha, także pod DMTool i MotTool, a w przypadku braku efektu – wymiana układu U6. Dodatkowo poruszono kwestię dostępności polskiego języka (LANG PL) do oprogramowania pod Mot Tool, z informacją o dostępności kompletów oprogramowania dla modelu E365 na forum.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA