logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Polar 137 - ciągłe chłodzenie, brak zamrażalnika, co sprawdzić?

kkarolinaa 15 Mar 2006 19:24 2537 3
REKLAMA
  • #1 2418362
    kkarolinaa
    Poziom 11  
    Posiadam wlasnie taka stara lodoweczke i niestety chlodzi caly czas.Wlasnie dzwonilam do fachowca i mowi,ze to niekoniecznie termostat,tylko blachostka "ze cos sie moglo odczepic".Pewnie chodzi panu o kapilare.Czytalam juz tu wczesniej,ze kapilara musi dotykac zamrazalnika.A co mam zrobic jesli ta lodowka nie posiada zamrazalnika?
    Aha i gdzie mam tego w ogole szukac?:)
  • REKLAMA
  • #2 2432469
    wapniak
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    cze termostat przerywa obwod zasilania agregata ( tak samo jak swiatlo w pokoju) . odepnij przewod od termostatu nie powinien dzialac silnik . awaria termostatu moze byc dwojaka , sklejenie stykow albo awaria po stronie mechanicznej ter. w srodku znajduje sie cos podobnego do poduszki powietrznej i to ona jest odpowiedzialna za zalaczanie sie termostatu nacisnij palcem powinno sie slyszec ciche cykanie wylacznika. po nitce do kłębka i tak znajdziesz umiejscowienie kapilary (dziwna nazwa ). kazdy termostat sie nadaje pod warunkiem ze jest gdzie przymocowac . POWODZENIA
  • REKLAMA
  • #3 2432533
    Henryk_P
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Wszystko cacy, tyle że sprawdź, czy po godzinie jej pracy jest cokolwiek chłodno wewnątrz, bo zazwyczaj ucieka czynnik z układu i będzie kręcić ale lodów to to nie będzie....
    Powodzenia.

Dodano po 1 [minuty]:

Wszystko cacy, tyle że sprawdź, czy po godzinie jej pracy jest cokolwiek chłodno wewnątrz, bo zazwyczaj ucieka czynnik z układu i będzie kręcić ale lodów to to nie będzie....
    Powodzenia.
  • #4 2432832
    BHenryk
    Poziom 22  
    Ocena: 13
    Witam masz dwie mozliwosci albo lodówka nie chłodzi pokręc pokrętłem termostatu na min powinna sie wyłączyc lub oszkodzony termostat mieszek lub kapilara wtedy tez się nie wy łączy mogły się skleic styki termostatu , ale wtedy to by była zamrazarka pozdrawiam
REKLAMA