logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PROFESJONALNE ODZYSKIWANIE DANYCH Z USZKODZONYCH DYSKÓW IBM

16 Mar 2006 16:26 4096 17
REKLAMA
  • #1 2421629
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • REKLAMA
  • #2 2428327
    adam9350
    Poziom 2  
    Firma w której pracuję ekspertyzę dla klientów ,którzy chcą odzyskać dane z dowolnego nośnika infornacji ,głównie z dysków twardych dowolnego typu i producenta robi bezpłatnie. Ja natomiast mogę wykonać samą ekspertyzę pod kontem naprawy HDD (bez odzyskania danych) za symboliczną kwotę 30zł. Diagnostyka wykonywana jest na profesjonalnych urządzeniach typu PC-3000 i HRT. Cena samej naprawy HDD jest kwestią indywidualną do uzgodnienia.

Firma prowadzi również wypożyczlnię elektronik do dysków w przypadku samodzielnego odzyskiwania danych przez klienta.Zaplecze jeśli chodzi o elektroniki do dysków i same dyski liczy kilkanaście tyś. sztuk.

Wszelkie dodatkowe informacje udzielę pod numerem telefonu : 0-661-296-818.
  • REKLAMA
  • #3 2428443
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 2428460
    bikcs
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Hehe Użytkownik ADAM9350 powinien założyć własną firmę z tego typu usługami, gdyż w jawny sposób njaciąga firmę i czerpie z tego korzyści w postaci skromnych 30 zł i pracuje pod szyldem firmy:D.Ciekawe, co powiedzieliby właściciele takiej firmy....ehh szkoda słów.
  • #5 2428834
    adam9350
    Poziom 2  
    Jeśli chodzi o odpowiedź dotyczącą pracy na sprzęcie z epoki kamiennej to tłumaczę iż na tym pracują wszystkie firmy recovery, natomiast jesli chodzi o kosmiczny sprzęt laserowy to dziwi mnie fakt że naprawia tylko kilka modeli dysków IBM ,może do tego sprzętu trzeba dokupować za wielką kasę jakieś głowice atomowe aby mógł naprawiać resztę typów dysków IBM nie wspominając o reszcie producentów.

Koledze Big Cyc :-) odpowiadam że robię to w celach ciągłej praktyki a pieniądze właśnie odkładam na atomowo-laserowy sprzęt bo chcę aby moja firma była 5-tą na świecie ,bo 4-te miejsce już jest obsadzone przez firmę która posiada bezpłatne konto na Onecie!!!.

Widocznie Vipersi spłukali się na ten sprzęt.

Czy to już nie można za niewielkie pieniądze pomagać ludziom ,których nie stać na "profffffesjonalne" recovery na Laserowym sprzęcie.
  • #6 2430311
    czarownica
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    ktoś skopiował dysk i po włozeniu kopi komputer pyta o chasło dostępu do programu . Program w dos w nortonie jak odzyskać hasło jest do dyspozycji tylko przegrany dysk
    i kopia na cd

Dodano po 5 [minuty]:

widzę że zazdrość sięga zenitu że ktoś chce dorobić pokazcie takigo kto nie kombinuje rzućcie kamieniem w moja strone jezeli jesteście czysci ...........he he he he
  • #7 2437462
    bikcs
    Poziom 19  
    Hmm.Jeśli ktoś zakłada firmę i w sposób legalny ją prowadzi, to po pierwsze musi płacić podatki, po drugie są wydatki na lokal, media, itp a Pan Adamek nie zdaje sobie z tego sprawy, co to są koszta.Siedzi w domciu i kombinuje jak przydłubać 30 zł:DPytanie czy Polak potrafi wszystko? Panu Adamowi zdaje się, że wie wszystko na temat każdego dysku...heheh ale no nic, lepiej wiedzieć coś na temat konkretnych modeli dysków, niż wielkie nic na temat każdego dysku.
  • #8 2437925
    czarownica
    Poziom 18  
    przestańcie pisać głupoty i zazdrościć Panu Adamowi widzę że kolega jeden z drugim ma brak zajęcia widocznie firma niesłowna zadroga a jeszce pisanie podczas pracy ze służbowych komputerów to chyba wszystko jest nie na temat postów !!!!
  • #9 2441688
    bikcs
    Poziom 19  
    Witam.

To nie głupoty ani zazdrość, tylko wkurzający jest jeden fakt - gość nie ma zielonego pojęcia o diagnostyce dysków a co dopiero o odzyskiwaniu danych.Skoro może diagnozowac i naprawiać dyski za pomoca PC3000 i HRT, to ciekawe skąd bierze Mody i FW do wszystkich dysków????Ludzieczasami bajki piszą i trzeba przymknąc na to oko....Polecam Adamowi ogłosić się na Allegro z takową ofertą:) Ciekawe po jakim czasie zablokują mu konto i ile bedzie nagatywów...ups, dodatkowo może zakończyć kariere zawodową na PC3000 w firmie, gdzie pracuje.Spore ryzyko...ale najważniejsze, żeby VIPCOMPUTERS popsuć reklame, bo Adam też MOŻE....Chłopie, daj sobie w innym miejscu ogłoszenie a nie psuj ludziom ich czasu i nerwów
  • #10 2441727
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 2441743
    czarownica
    Poziom 18  
    P/S ten gość u góry to ja pozdrawiam
  • #12 2445445
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 2445465
    czarownica
    Poziom 18  
    jest to mały dysk o pojemnosci około 400MG maszyna do diagnostyki samochodowej nic wiecej nie orientuje sie moje GG 6183081
  • #14 2448249
    adam9350
    Poziom 2  
    Kolego BiGCyc to nie żadne mody ani FW tylko Adaptywy!!! A skąd my je mamy to nie będę opowiadał bajek że jesteśmy jedyną firmą która je ma.
    Firma w której pracuję jest w posiadaniu bardzo bogatej kolekcji dysków z których odpowiednie adaptywy mogę sobie pobrać do naprawy innego uszkodzonego dysku. Te natomiast które są unikalne w większości daje się odbudować a jak nie to trudno , nie mamy 100 % skuteczności i czasami klient wraca z pustymi rękami. Czy Wasza Firma jest na 100% odzyskać dane może jesteście skuteczniejsi od osławionego ONTracka?
    Widzę że kolega BIgCyc chyba pracuję w firmie Vipers :-)
    NIe będę się tutaj przekamarzał z wami na tematy odzyskiwania danych bo jak sie w Googlach zada zapytanie " Odzyskiwanie Danych" to nie ma żadnej firmy (przynajmniej na pierwszej stronie) , która posiada konto na onet.pl

Pozdrawiam i życzę Abyście byli 1-szą Firmą na Świecie.
    Tylko więcej reklamy bo ta jest mizerna jak i asortyment Waszych usług.
    :D
  • #15 2448363
    bikcs
    Poziom 19  
    Kolego Adamie.Adaptywy mają to do siebie, że zdjęte z innego dysku i ponownie zaprogramowane za pomocą PC3000 i HRT do innego dysku powodują to, że dysk nadal posiada błędy i niestety za pomoca tych w/w urządzeń, czyli PC3000 i HRT nie można tego naprawić.To się poprostu nazywa klonowaniem dysków i temu często służą owe adaptywy.
    Dodoatkowo urządzenie PC3000 i jego soft, to mówiąc najprościej do profesjonalnego użytku daleko.Co do naszej reklamy i firmy Ontrack.Otóż wiem jak zaczynał właściciel owej firmy na giełdzie komputerowej, wiem, ile czasu mu to zajęło, oraz znam go osobiście.Niemniej owa firma lekceważy a raczej bardzo sporadycznie obsługuje klientów indywidualnych a główny nacisk stawia na firmy i korporacje jak min. banki itp.Reklama mojej firmy nie jest aż tak potrzebna, bo jak to mówią są to pewne koszty, które i tak nie przyniosą efektu, chyba, że zastosuje się kampanię bilbordową lub telewizyjną.Natomiast całkiem dobrze jest przynajmniej od strony socjalnej w tej firmie, albowiem nie zarabia się tutaj 1500 zł na ręke i nie martwi się czy będzie wypłata czy jej nie będzie.Ta firma inwestuje w technologie a jak się zorientujesz kolego Adamie, technologia odczytu laserowego z nośników była prezentowana na targach CeBit w Hanoverze.Zakup takich urządzeń to wydatek spory, liczony w mln dolarów....a nie w kwocie 3000 zł na PC3000.Dodatkowo dochodza koszty wyposażenia laboratoriów w których nie ma mowy o stęzeniu pyłu, nasze laboratoria w chwili obecnej posiadamy 2 mają czystość 100 razy większą od czystości na sali operacyjnej.Ciekawe, czy kolega Adam kiedykolwiek te fakty zrozumie.Licze na to, że kiedyś napewno, kiedy otworzy własną firmę i zrozumie zasady działania rynku.
  • #16 2450478
    Cornellius
    Poziom 11  
    Witam Wszystkich miłośników HDD

Tak czytam i czytam te wasze posty i widzę jakieś przepychanki słowne - ludzie po co to ?

kolega Adam widzę wdepnął na odcisk koledze bikcs
    ja nie widzę nic dziwnego w tym, że ktoś chce pomóc ludziom ucząc się przy tym. Kolega Adam ma też trochę racji bo nie ma jak na razie przynajmniej w Polsce takiej technologii, która by zczytywała dane laserem z powierzchni potem przechodziła przez mękę z mapą błędów i jeszcze na dodatek firmware. Dla mnie to są bajki dla małego Kazia w przedszkolu. Kogo by było stać na takie odzyskiwanie danych he..

Nawet Ontrack nie posiada takiej technologii - on wogóle mało co posiada - no może statystyki szczęścia, bo inaczej tego nie można nazwać. I umówmy się, ze (z całym szacunkiem do firmy Vipcomputer) nie ma co robić sobie jaj, że kogoś byłoby stać na wydanie paru milionów dolarów na taki sprzęt i naprawiałby tylko dyski IBM, nie wspomnę już o telewizji, która by chętnie pokazała nowoczesne technologie w Polsce.
    A sama komora Class100 to nie taki wielki wydatek - każdy może sobie ją sam zrobić - no filtry Hepa troszkę kosztują a szkło - jest tanie.

Chcecie sobie zarabiać to zarabiajcie - tylko nie ma co skakać sobie do gardeł bo robicie to wszystko przecież dla Ludzi, żeby im pomóc.

Życzę udanych interesów.
  • REKLAMA
  • #17 2452724
    bikcs
    Poziom 19  
    Szanowni Ludzie!

Technologia laserowego odczytu danych z nośników magnetycznych o ile wiem, istnieje od 1998.Eksperymentu dokonała NASA i o ile wiem jest to technologia w pewnym sensie niedostepna (oficjalnie) dla nas, zwykłych ludzi.Oczywiście można byłoby się spierac czy istnieje, czy nie istnieje, generalnie to jest tak, że w USA w tym w Pentagonie, oraz w samej NASA nie stosuje się powrzechnej technologi dla zwykłego smiertelnika.Nie ma tam komputerów typu domowy PC z full wyspasem i nie ma tez nośników mechanicznych.Są tam superkomputery o jakich zwykli ludzie nawet nie wiedzą, że istnieją a sprawa dysków twardych zastąpiona jest pamięcami masowymi o pojemnościach wyrażanych w terabajtach.Póki co, nie kupimy pamięci o pojemności np 500GB a szkoda...Cóż technologia idzie do przodu.Co do mediów...Była swego czasu fabryka płyt głównych w Polsce, czy jakakolwiek telewizja wyemitowała na ten temat reportaż??Nie, bo zabrakło im czasu antenowego, lub wykorzystali ten czas na reklamy.Po drugie w Polsce nie opłaca się zbytnio wychylać do przodu z takimi nowinkami, albowiem niestety nauczyliśmy się patrzeć na życie z perspektywy pieniędzy i wydaje mi się, iż gdyby firma jakakolwiek wyemitowała reklame tego typu, zapewne skończyłoby się nieciekawie ze strony konkurencji.Generalnie można robić coś dla ludzi, pytanie powstaje mianowicie takie - czy jeśli ktoś ma pozycję na rynku i nie wszystko robi dobrze, to czy zawsze będzie uważany za tego najlepszego?Czy w końcu zostaną zauważone te małe firmy, które w brew pozorom, potrafią nieraz zrobić identyczną usługę o 70-80% taniej?Warto czasem pomyśleć nad tym, iż zlecając robotę duużej znanej firmie, płaci się za jej renomę i pozycję na rynku i tak w przypadku owej firmy Ontrack za samą diagnozę dysku zapłacimy 2000 zł w górę + VAT a to dopiero początek, bo za ta kase w tej firmie oceniają czy , jak i za ile można odzyskac dane...W mojej firmie za taką kase jest pełny odzysk danych z dysku np o pojemności 100 GB i zgraniu wszystkich plików na DVD lub inny nośnik, np nowy HDD.Warto pomyślec dwa razy zanim coś się zrobi jeden raz.
  • #18 4306585
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy profesjonalnego odzyskiwania danych z uszkodzonych dysków twardych marki IBM, w szczególności modeli wymienionych w ofercie (m.in. IC35L180AVV207, DTLA-307075). Usługa obejmuje diagnozę nośnika za 50 PLN, która pozwala ocenić możliwość i koszt odzysku danych. Wymieniono różne metody odzyskiwania danych: tradycyjne naprawy mechaniczne i elektroniczne z użyciem sprzętu PC-3000 i HRT oraz nowoczesne technologie cyfrowe, w tym laserowy odczyt danych z talerzy dysków, stosowany przez nieliczne firmy na świecie. Dyskusja porusza także kwestie legalności, kosztów prowadzenia działalności, dostępności i skuteczności sprzętu oraz adaptacji firmware i adaptywów do naprawy dysków. Wspomniano o ograniczeniach technologii PC-3000, klonowaniu dysków oraz o braku powszechnego dostępu do zaawansowanych technologii laserowych, które są wykorzystywane głównie przez instytucje takie jak NASA czy Pentagon. Wątki dotyczą także praktyk rynkowych, konkurencji i problemów z reklamą usług odzyskiwania danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA