logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dysk IBM DTTA-351290 13 GB z padniętą elektroniką, odzysk danych

Slavkoo 14 Lut 2006 22:38 978 3
  • #1 2303281
    Slavkoo
    Poziom 11  
    Ocena: 33
    WItam! Mam uszkodzony Dysk IBM DTTA-351290 13 GB. Nawalila w nim elektronika a dokladnie schajcal sie :D Mm inny i w sumie jest mi on nie potrzebny ale mam na nim kilka waznych danych ktore chcialby odzyskac. Szukalem na allegro czesci do tego dysku ale nic nie ma :/ Czy elektronika z innego dysku np. 30 GB IBM-a bedzie pasowa i czy uda sie go ozywic? Jeszcze jedna sprawa- ile moze elektronika do niego kosztowac i gdzie cos takiego kupic??
  • #2 2304071
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 581
    Szczerze mówiąc wątpie żeby elektronika z innego dysku pasowała. Gdyby tak było - produkowałoby się miliony sztuk jednej elektroniki i pakowało we wszystkie dyski np. IBM.
    Weź pod uwagę chociażby fakt, że dysk "nie ma jak" określić pojemności talerza, ani liczby talerzy itp.
    Dlatego powinieneś dorwać dokładnie taką samą część elektroniczną dysku.
    Gdzie można kupić?
    Na allegro chyba najłatwiej.
  • #3 2305238
    Slavkoo
    Poziom 11  
    Ocena: 33
    Szukalem na allegro ale niestety nic nie znalazlem :( No ale moze kiedys ktos sie znajdzie kto bedzie chcial sprzedac cos takiego na allego... :>
  • #4 3660840
    jasiekz
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    a jakie masz dokładnie dane tego twardziela może mamy tą samą elektronikę( ja mam 10GB) też szukałem elektroniki do swojego ale to były żadkie dyski w polsce mi akurat małe zwarcie kilka lat temu sie zrobiło i jeden scalaczek ma rozwaloną nogę 8j2s japan może dało by się coś wykombinować z dwóch uszkodzonych naprawić elektronikę i obaj byśmy na tym skożystali też chciałbym z tamtego dysku odzyskać kilka danych

Pytałem w firmie do odzyski danych ale aż mi się czacha zadymiła bo cennik zaczyna się od 2 000 netto a mi są tylko potrzebne 2 pliki
REKLAMA