logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka amica PA4580A520 - jak wymontować płytkę elektroniki

waldemar99 26 Mar 2006 00:30 3001 4
REKLAMA
  • #1 2457884
    waldemar99
    Poziom 2  
    Nie włącza się zraszanie. Z przeczytanych tematów na forum wywnioskowałem, że trzeba wymienić triak od zaworu przesterowania.
    Ale żeby się do niego dostać to trzeba wymontować płytkę.
    Wszyscy piszą, że robią z płytkami różne rzeczy, ale ja jako początkujący nie wiem jak ją wyjąć z pralki.
    Help !!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2458577
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 2463684
    waldemar99
    Poziom 2  
    Dzięki dla skryna. W międzyczasie zrobiłem test 5% dla pralek PA, który też znalazłem na Elektrodzie (SUPER PORTAL). Zniknęły mi wszystkie negatywne objawy niechodzenia programów w pralce. Płytki nie zdążyłem wymontować bo obecne objawy nie wskazują na jej uszkodzenie. Mam prośbę do tych co się znają. Objawy są następujące. Np. na programie "1" pralka nabiera wody, potem normalnie kręci bębnem lewo prawo, potem słychać, że zaczyna pracować pompka od pompowania wody i powinno być widoczne zraszanie, a go nie ma. Jednocześnie woda z pralki nie jest wypompowywana. Więc coś nie pasuje: pompka pracuje, woda nie jest wypompowywana z pralki więc powinna być skierowana do zraszacza, a ze zraszacza nie wylatuje ani kropla - gdzie się podziwa woda. Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2463846
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 2464449
    waldemar99
    Poziom 2  
    Właśnie wróciłem od mojej pralki. Panowie fachowcy chciałem złożyć meldunek: "Zadanie wykonane". Pralka nie dosyć, że pierze to jeszcze sika prostym ciepłym strumieniem (około30 st. celsjusz) do bębna. Podziękowania dla Bleble. Wężyk faktycznie był zapchany. Wypiąłem go u góry przy fartuchu i na dole przy trójniku-rozdzielaczu, a następnie metodą "usta-rura" wydmuchnąłem farfocle, które go zapychały. Jeszcze raz duże uznanie dla całej społeczności portalowej ELEKTRODY. Będę go wszędzie propagował. A teraz gdy już opadły emocje naprawy mam pytanie problemowe. Czy w przyszłości, gdy moja płytka elektroniki faktycznie się rozpadnie i zdecyduję się na płytkę bez obsługi systemu Jet (zraszanie) to program w niej zapisany powoduje napuszczanie do pralki więcej wody do prania? Pytam ponieważ w okresie, gdy mój zraszacz nie działał pralka pobierała tak mało wody, że pranie przez długi czas prania było w połowie suche. Pozdrowienia dla wszystkich. Waldemar99.
REKLAMA