logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 9210 – wybór taśmy klawiatury z elementami czy bez, jak przelutować?

Cedar 27 Mar 2006 12:09 791 2
REKLAMA
  • #1 2462461
    Cedar
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Witam! Mam do naprawienie nokie 9210 communicator. Problem polega na niedzialajacych niektorych przyciskach, zauwazylem przerwanie na tasmie przy konektorze z mala plyta glowna. Chce wymienic te tasiemke i w zwiazku z tym mam pytanie - sa do wyboru 2 tasmy - 1 z elementami 2ga bez.... roznica w cenie to tylko 60zl :) Nie chcialbym przeplacac i kupic te bez elementow tylko mam problem - nie mam pojecia jak przelutowac elementy z tamtej uszkodzonej... Normallnie hotem? Czy tasma sie nie stopi? jesli nie hotem to jak? Jesli ktos moze sie podzielic swoimi doswiadczeniami bede bardzo wdzieczny, pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 2463276
    mariogsm
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    według mnie to hotem przy większej temperaturze zostanie z niej tylko kawałek zlanego plastiku.Lepiej kupić nową.Druga srawa jeżeli w jednym miejscu jest uszkodzona to i możliwe że gdzieindziej też jest uszkodzona,I będziesz siedział kilka godzin nad jedną usterką gdzie okaże się ze taśma jest nie do uratowania oryginał kosztuje 150zł podróbki nie wiem ale jakość w działaniu jest ogromna.

pozdro mariogsm
  • #3 2464395
    Cedar
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    ale ja nie chce tej tasmy uratowac tylko wziac z niej zlacza :) bo tasma bez elementow kosztuje tylko 38zla zwykla lutownica jakby sie za to zabrac??
REKLAMA