Witam. Problem dotyczy auta z silnikiem jak w temacie (symbol ECU: IAW 4AF.M7): z powodu wymiany takich rzeczy jak świece, uszczelka pod pokrywą zaworów rozpiąłem kilka czujników, wtryskiwacze. W następstwie tego zaczęła się potem świecić w czasie pracy silnika kontrolka wtrysku. Przeprowadziłem adaptację koła fonicznego (info na forum) kontrolka zgasła, ale od tego czasu zapala się w czasie jazdy czasem na kilka minut, a czasem nawet na dwa dni.
Przeszukałem forum pod kątem softu do SC choćby do diagnozy usterek, ale nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi - mam tylko podejrzenia co do interfejsu (zwykły K+L na maxie) i programu, np.: scantool, ObdScan ewentualnie modół OBDII w VagCom
Proszę znawców tematu o potwierdzenie podejrzeń bądź wyprowadzenie z błędu i ewentualne sugestie
Przeszukałem forum pod kątem softu do SC choćby do diagnozy usterek, ale nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi - mam tylko podejrzenia co do interfejsu (zwykły K+L na maxie) i programu, np.: scantool, ObdScan ewentualnie modół OBDII w VagCom
Proszę znawców tematu o potwierdzenie podejrzeń bądź wyprowadzenie z błędu i ewentualne sugestie