logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf II 1.8 wielopunkt - usunięcie katalizatora i zwiększenie mocy

Maydok 31 Mar 2006 00:42 2042 2
REKLAMA
  • #1 2477088
    Maydok
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    1.chcialbym wyciac katalizator ale z tego co slyszalem od kilku mechanikow podobno dzieja sie jakies dziwne jaja z samochodem jak sie katalizator wytniei wspawa rurke czy to prawda czy jakas sciema. Sonde mam w katalizatorze.
    2.jak wziekszyc moc tego silnika bo slabo ciagnie a mnie by sie przydalo wiecej bodajze mechaniczna szpryca ma 105km .... a taka posiadam weic prosze o opinie
  • REKLAMA
  • #2 2477121
    mkubol
    Poziom 25  
    Ocena: 96
    Niwe wiem jakim cudem to słabo ciągnie jeździłem podobnym i do 180 rozpędzał się bez problemu max było 195 ale do żeczy katalizatora nie wywalaj po prostu weż młotek i przecinak i powybijaj z niego całą ceramike jakieś +4 konie. Jeżeli jeszcze będzie mało to śą tam chyba dwa tłumiki jeden wywal. I przedewszystkim wymień filter powietrza.
  • #3 2477143
    sMaD
    Poziom 22  
    Ocena: 19
    ja mam golfa mk2 1.8 pd 2lat i powiem ci tak:

kupiłem i sie zawiodłem bo kolega ma taki sam i jego na 3 biegu jechał 120km/h mój 80km/h nie mówie już o tym że na 2 biegu nie miałem nawet po co prubować robić zrywa na asfalcie

totalnie zamulony, wpieniłem sie nie słabo, wymieniłem świece na te co mają 3 końcówki, filtry, podjechałem do porządnej firmy zostawiłem u nich 150zł wyregulowali mi silniczek ustawili wszystko co trzeba było, skutki takie że samochód zaczoł jeździć jak wariat, na 3 biegu 130km/h na 2 biegu pali kapcia jak szalony, swojego golfa kupiłem z niemiec jeździł nim wcześniej starszy dziadek co powiedział że na obrotomierzu nigdy nie miał więcej niż 2500 obrotów, zanim wyregulowałem silnik podeptałem mu troche aby go odmulić (nie dało żadnych efektów) ale zawsze lepiej być pewnym i jechać na regulacje
REKLAMA