logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nie odpala i nie jeżdzi na benzynie a na gazie jest OK

qwasol 03 Kwi 2006 19:18 2153 4
REKLAMA
  • #1 2489498
    qwasol
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam

Wiem ze temat był wałkowany pewnie 100 razy ale nie znalazlem odpowiedzi na mój problem ale do rzeczy.
    Mam mazde 323 z 90 roku+LPG 1 generacji. Pewnego wieczoru postawilem samochod i rano juz mi nie odpali ani na lpg ani na PB. Przyjechał gaziarz poregulowal i samochod odpalil na LPG diagnoza nie ma PB w baku:) podjechalem na CPN zalalem 15 litrow i auto zaczelo jezdzić/odpalać na benzynie. I jeżdziło jeden dzien następnego ranka znow nie dopalil na PB. No to pomyslalem ze mam dziure w baku (na marginesie wskaznik paliwa mi nie dziala) wykrecilem pompe a tam pół baku Pb no to sprawdzilem pompe paliwa no i dziala. Przyjechał mechanior sprawdzil impuls na wtryskiwacze (diodą) i stwierdzil ze dioda swici caly czas a powinna mrugać.
    Komputer bledów nie pokazuje ale kleme i tak odłaczylem nawet na cala noc ale i tak nie pomogło.

Może ktoś z szacownych użytkowników miał podobną sytuację albo cos doradzi??Bo juz mnie denerwuje odpalanie i jezdzenie na samym lpg szkoda mi silnika...
    Pozdrawiam[/url]
  • REKLAMA
  • #2 2489589
    Albercik 321
    Poziom 25  
    Ocena: 165
    Witam.Sprawdz,czy do wtryskiwacza dochodzi paliwo z pompki.Mozesz miec zgnieciony gdzies przewod lub zatkany filtr paliwa.
  • REKLAMA
  • #3 2489642
    qwasol
    Poziom 2  
    Sciagalem wężyk od paliwa ktory dochodzi do samych wtryskiwaczy i PB sikało...
  • REKLAMA
  • #4 2489672
    wzagra
    Poziom 33  
    Ocena: 278
    sprawdż ciśnienie paliwa za pompą - miałem sytuację identyczną (w prawdzie w poldku) - paliwo szło z pompy, wtryskiwacz pracował, ale w związku z za niskim ciśnieniem nie było prawidłowego wtrysku
    metoda sprawdzenia: manometr z trójnikiem wpięty w przewód do wtryskiwacza

qwasol:
    odpalał na gazie i jeździł na gazie bez problemów, na benzynie niechciał odpalić, a jak przełaczałem w czasie jazdy z gazu na benzynę to się dusił...
  • #5 2490162
    qwasol
    Poziom 2  
    ciśnienie jest rzeczywiscie do sprawdzenia....ale w polonez tez ci nie odpalal i nie jezdzil??
REKLAMA