logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Vento 1994 – podłączenie alarmu do centralnego zamka pneumatycznego, kolory kabli

baraka 07 Kwi 2006 00:24 2453 9
  • #1 2501562
    baraka
    Poziom 18  
    Ocena: 37
    witam

mam pytanie odnośnie centralnego zamka w vw vento 94 rok
    chciałbym kupic i podłączyć alarm pod ten central (pneumatyczny) tylko nie wiem jakim impulsem(+ czy _ ) jest on sterowny i nie wiem jaki alarm kupić
    a może wie ktoś jaki kolor przewodów jest od zamykania a jaki od otwierania i jak go podłączyć
    pozdrawiam
  • #2 2502035
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 2504424
    baraka
    Poziom 18  
    witam
    właśnie ż mam TDI i nie wiem czy można gdzies przeciąć jakiś przewód ( wiem że od zaworu pompy można , ewentualnie od zasilania ktory idzie na stacyjkę -- ale to zbyt łatwe i można łatwo podpiąć zasilanie ) najlepiej może gdzieś od jakiegoś sterownika itp tak aby nie odpalił
    a co do alarmów legendford to wiem że są dobre bo mam już założony tej firmy w 2 aucie , i nigdy nie było problemu
    pozdrawiam
  • #4 2505274
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 2528983
    baraka
    Poziom 18  
    witam
    kupiłem legendforda f-14 i instrukcji jest napisane że przy centralnym pneumatycznym trzeba przeciąc przewód w którym jes + i idzie na pompkę centrala , i połączyć odpowiednio przewody od alarmu

teraz nie wiem czy tak zrobić , czy wystarczy podać napięcie na 1 przewód włącz na 2 wyłącz ( podobnie jak przy elektrycznym) pamiętając o wydłużeniu impulsu

pozdrawiam
    :cry:
  • #6 2529161
    wloc
    Poziom 34  
    Ocena: 529
    trzeba przeciąć ale przy sterowaniu jednoprzewodowym a ty masz sterowanie na dwóch przewodach także dołóż przekazniki i zmień polaryzację na + i będzie pracować
  • #7 2530320
    baraka
    Poziom 18  
    witam
    ten alarm można podłączyć aby było sterowanie +
    jest tez zainstalowany fabrycznyalarm , i ciekawe czy jak zamknę z pilota to też się uzbroi
    pozdrawiam
  • #8 2545920
    baraka
    Poziom 18  
    witam
    ten alarm legendford f-14 to szajs

pozdrawiam
  • Pomocny post
    #9 2546408
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 2547945
    baraka
    Poziom 18  
    witam
    nie zrozumiałeś mnie , ja nie mam pretensji do ciebie
    ja ci bardzo dziękuję za to że podałeś jakie kolory gdzie podłączyć i gdzie one się znajdują

" a co do alarmów legendford to wiem że są dobre bo mam już założony tej firmy w 2 aucie "

---- to jest niedopatrzenie z mojej strony
    mianowicie , miałem założone LANGEFORD-y a nie LEGENFORD-y
    a różnica między tymi alarmami jest duża i z mojej strony uważam że lepszy jest LANGEFORD

jeszcze raz przepraszam , nie chciałem cie urazić i BARDZO DIĘKUJĘ ZA POMOC

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji omówiono podłączenie alarmu do centralnego zamka pneumatycznego w VW Vento z 1994 roku. Sterowanie centralnym zamkiem odbywa się za pomocą dwóch przewodów z sygnałami plusowymi: szary przewód odpowiada za zamykanie, zielony za otwieranie. Przewody te znajdują się w kostce przy wyjściu z kabiny do drzwi lub w wiązce w progu. Masa powinna być pobierana z oryginalnego gniazda masy przy kolumnie kierowniczej, a zasilanie z grubych czerwonych przewodów zasilających bezpieczniki. W bagażniku można podłączyć się pod lampkę (przewód brązowo-czerwony). Dla silnika benzynowego możliwe jest zablokowanie pompy paliwa poprzez przecięcie przewodu żółto-czerwonego w progu. Do blokady zapłonu odcina się czarny plus po stacyjce. Alarm Legendford F-14 był polecany jako ekonomiczne rozwiązanie z syreną, przekaźnikiem blokady i dwustrefową wstrząsówką, jednak użytkownik później ocenił go negatywnie, myląc go z modelem Langeford, który jest lepszy. Sterowanie alarmem przy centralnym zamku pneumatycznym wymaga przecięcia przewodu z plusem idącym na pompkę i zastosowania przekaźników do zmiany polaryzacji sygnału, gdyż zamek jest sterowany dwoma przewodami plusowymi. Wskazano konkretne złącza i piny (np. czarne 12-pinowe złącze G1, pozycja 4) do przecięcia przewodów. Dyskusja zawiera szczegółowe informacje o kolorach przewodów i lokalizacji wiązek, co ułatwia prawidłowe podłączenie alarmu do centralnego zamka pneumatycznego w VW Vento 1994.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA