logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć centralny zamek w Astra F 96 z alarmem Prestige APS 150?

szysza007 07 Kwi 2006 10:52 1476 11
  • #1 2502211
    szysza007
    Poziom 11  
    Witam!

Mam taki problem!
    Siłowniki od centralnego w astrze 1,4 96 rok zamontowałem, ale w alarmie nie mogę wykryć które kable są odpowiedzialne za uzbrajanie i rozbrajanie. Kontrolka pokazuje mi, że w kablach są stałe masy, ale tych które są odpowiedzialne za otwieranie i zamykanie nie mogę znalezc. Czy ktoś miał taki problem? Alarm w Astrze jest od salonu, jest to Alarm Prestige APS 150. Czy są szanse na to, żeby podłączyć klapę bagażnika pod 2 przycisk (zielony)?
  • #2 2502439
    michcio997
    Poziom 19  
    Ocena: 21
    zalezy jakie kupiłes siłowniki:(

poszukaj chematu alarmu

na google.pl gdzie swidziałaem sotatnio

a co do alarmu prestige to jest oki alew ople go zle montowali cz prugu od kierowcy jest lączenie kabla tury pszestaje z czasem łączyć alarm
  • #3 2503513
    szysza007
    Poziom 11  
    nie zrozumiałeś mnie chyba. silowniki zamontowane i dzialaja tylko problem jest w alarmie (ktore kable gdzie wlaczyc)
  • #4 2503726
    xwit
    Poziom 33  
    Ocena: 213
    Przy zamku to przewody biały i brązowy a przy alarmie jest z boku takie wejście na dwa piny.To jest od zamka.Weź miernik i żeby się upewnić to na tych pinach powinien pojawiać się impuls masy.Przy zamknięciu na jednym a przy otwarciu na drugim.No i to tyle.
  • #5 2504857
    szysza007
    Poziom 11  
    No i właśnie o to chodzi, że nie ma tam tego impulsu. Czy moze to byc zwalony alarm? Może coś jest nieodkodowane. Kazdy pin i kabelek był sprawdzany i nie ma impulsu
  • #6 2505226
    xwit
    Poziom 33  
    Nie możliwe.Taka wtyczka z boku dwu pinowa.Poszukaj ostatnio na forum to było i ktoś robił nawet zdjęcia.I było tak jak pisałem.To jest trochę nie możliwe co piszesz.A jak to sprawdzasz?
  • #7 2505316
    szysza007
    Poziom 11  
    No własnie mialem schemat i z boku ida 4 wyjscia, wszystkie piny sprawdzałem. Nie tylko w dwópinowych. Zrobiłem własny przyrzad do sprawdzania. Mase stałą pokazuje, wiec impuls mysle,ze tez by pokazał.
  • #8 2506663
    xwit
    Poziom 33  
    Weź człowieku miernik w rękę.Możliwe,że tym 'swoim przyrządem' popaliłeś wyjścia. :D Po to wymyślili miernik by służył do takich rzeczy.
  • #9 2508049
    szysza007
    Poziom 11  
    Witam!

2 piny z boku alarmu są za słabe aby poszło. Centralny nawet nie chce ruszyć. Sprawdzałem dzisiaj miernikiem. Było tak mizernie, że centralny nawet nie drgnął. Jest jakaś inna metoda podłączenia?
  • #10 2508239
    xwit
    Poziom 33  
    A jak biały albo brązowy dotykasz do masy to zamek się zamyka i otwiera?
  • #11 2508292
    szysza007
    Poziom 11  
    Oczywiscie, że tak. Cały problem polega na tym, że wyjście z boku alarmu jest za słabe żeby pilotem zamknąć centralny. Centralny działa. Teraz tylko kwestia kontrolowania przez pilot
  • #12 2510993
    xwit
    Poziom 33  
    Jeszcze nigdy takiego przypadku nie miałem by alarm nie zamknął.Coś to twoje ustrojstwo pokopało.A ile miernik pokazuje?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem podłączenia centralnego zamka w Oplu Astra F 1.4 z 1996 roku do fabrycznego alarmu Prestige APS 150. Zamontowane siłowniki centralnego zamka działają poprawnie po ręcznym podłączeniu do masy (przewody biały i brązowy), jednak wyjścia alarmu, szczególnie dwupinowe z boku urządzenia, nie generują impulsów masy wystarczających do sterowania zamkiem pilotem. Pomimo sprawdzenia wszystkich pinów miernikiem i własnym przyrządem, nie wykryto impulsów sterujących, co sugeruje możliwą usterkę lub nieprawidłowe kodowanie alarmu. Wskazano, że wyjścia alarmu są zbyt słabe prądowo, aby uruchomić siłowniki centralnego zamka. Zalecane jest użycie miernika do dokładnej diagnostyki oraz poszukiwanie schematów połączeń alarmu Prestige APS 150, które mogą zawierać czteropinowe wyjścia. Nie potwierdzono możliwości podłączenia klapy bagażnika pod drugi przycisk (zielony) alarmu. Problem wymaga zastosowania dodatkowego przekaźnika lub wzmacniacza sygnału, aby pilot mógł skutecznie sterować centralnym zamkiem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA