logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW VENTO 18i 1992 ABS - Szarpanie i dymienie przy przyspieszaniu

mozilla 17 Kwi 2006 11:31 1535 5
REKLAMA
  • #1 2536444
    mozilla
    Poziom 11  
    witam mam pare pytań:
    1) nie wiem czemu jak dodaje gazu to najpierw go przydusi a potem dostaje kopa
    2)założyłem nową pompe paliwa,fitr paliwa ,kopułke,przewody wysokiego napięcia,silnik krokowy iuszczelke między kolektorem a przepustnicą no inową sonde lambde i za dużo to nie zmieniło
    3)po długim postoju auta jak go odpalam najpierw kopći delikatnie na czarno potem lekki siwy dymek i po ok. 5min jest normalnie
    autko chodzi niby normalnie ale jak chce depnąć gaz w deche to go przydusi a czasem szarpnie i dopiero się zrywa i nie specjalnie wiem już o co tu chodzi jest to vw 18i (90KM) 92r silnik typu ABS
  • REKLAMA
  • #2 2537742
    Sławek62
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    A świece zapłonowe zmieniałeś?
  • REKLAMA
  • #3 2538307
    grzestv
    Poziom 28  
    Ocena: 206
    podjedź do warsztatu który ma tester do VW niech zdiagnozują auto,widzisz jak kończy się wymiana na pałę elemętów(same koszta).
    pozdr
  • REKLAMA
  • #4 2578192
    pitus79
    Poziom 12  
    Ja mam gIII 1.8 i miałem to samo,dodawałem gazu i dusił się,potem wchodził na obroty.Od kiedy wykasowałem błędy vagiem i zmieniłem sondę labda jest ok.
  • REKLAMA
  • #5 2638335
    Bzyczek999
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 25
    Witam ma vento 1.8 i miałem podobne zachowania silnika. po pierwsze lipne paliwo, po drugie świece zapłonowe, po trzecie przewody wysokiego napięcia a po czwarte kopółka rozdzielająca wysokie napięcie oraz palec. po wymianie wszystko wróciło do normy. Aha sprawdź jeszcze wąż od podciśnienia
  • #6 2905835
    mozilla
    Poziom 11  
    Problem został już rozwiązany cały problem tkwił w silniczku krokowym i w złej sondzie także autko chodzi jak marzenie:D
REKLAMA