logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki sterownik do programowania temperatury w ARISTON Uno 24 MFFI?

kapelaTP 18 Kwi 2006 18:10 4522 5
REKLAMA
  • #1 2540849
    kapelaTP
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Witam

Chodzi mi o sterownik, który umożliwi "zaprogramowanie" temperatury
    w czasie.
  • REKLAMA
  • #2 4720300
    sienkiew
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    Mam pytanie, jak się sprawuje ten piec, znalazłem opinie zarówno pozytywne jak i negatywne. Czy piec jest awaryjny?
  • REKLAMA
  • #3 4741179
    kapelaTP
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Jak do tej chwili nie miałem z piecem problemów (chodzi od 2006/09).
    Z tego co wiem u mnie w bloku (ok. 80 mieszkań) były dwie awarie.
    Jedna była z winy "pieca" - padł jakiś podzespól (tak zeznawał gość który robił przegląd po pierwszej zimie). Druga z winy użytkownika - było za niskie ciśnienie w instalacji CO tak zeznał gość, u którego to się stało . Być może były jeszcze jakieś incydenty ale ja słyszałem tylko o dwu.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4798534
    ar_j
    Poziom 13  
    Ocena: 49
    Oprócz oczywiście sterownika Clima Manager, który kosztuje ok. 500 zł, sprawdzi się każdy programator pracujący na zasadzie włącz- wyłącz np. Euroster 2000.
    Clima Manager natomiast może dodatkowo współpracować z sondą zewnętrzną i realizować automatykę pogodową. Ten moduł można kupić u dealerów Ariston. Sam nim nie jestem i korzystam ze zwykłego programatora tygodniowego.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 4799197
    dziubek102
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 244
    z punktu serwisowania bardzo dobry kociołek minimalne naprawy, zazwyczaj na gwarancji pokazuja sie wszelkie usterki , trzeba przyznac ze problemem jest dojscie do wymiennika głównego spaliny-woda ale jesli robi sie coroczne przeglady to kocioł jest nadzwyczaj czysty
    moga byc problemy z instalacjami typu kocioł +3 małe kaloryferki ze wzgledu na logike pracy
    sterownik na zasadzie włacz-wyłacz
  • #6 4799515
    ar_j
    Poziom 13  
    Ocena: 49
    Ze swojego skromnego jako użytkownika, doświadczenia, radziłbym kupno sterownika bezprzewodowego. Właściwe umieszczenie tego sterownika w mieszkaniu lub domu może nie być trywialne a przenoszenie urządzenia wraz z okablowaniem bywa mocno upierdliwe. Nie zapomnij również o właściwym kryzowaniu grzejników. Inaczej będzie tu ciepło, tam zimno, nie oszczędzaj też na rozmiarach kaloryferów. W dłuższej perspektywie nawet ich wymiana jest pomijalnym kosztem, liczy się natomiast głownie efekt finalny, czyli zadowolenie z ciepła (i optymalizacja kosztów paliwa).
REKLAMA