logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kalibracja autoklawu FEDEGARI D-90 - doświadczenia i wskazówki serwisowe

fobos 22 Kwi 2006 17:15 1247 3
REKLAMA
  • #1 2554700
    fobos
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Witam
    Mam pytanie do Szanownych Kolegów czy ktoś z Was spotkał się z tym modelem i ma ma jakieś dośwadczenia w serwisowaniu tych urządzeń.
    Chodzi mi najbardziej o informację dotyczącą kalibrowania.
    Są to urządzenia do sterylizacji narzędzi w medycynie.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2555904
    pewicz
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam u siebie w firmie autoklawy fedegarii typu FOW.Mogę Ci pomóc ale musiał bym zobaczyć schemat lub zdjęcia płyt sterowniczych.
    pzdr
  • REKLAMA
  • #3 2556473
    fobos
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Witam.
    Co do dokumentacji to mam tylko do modelu D-95 i różni się on znacznie
    od tego co posiadam. Mój problem polega na tym , że autoklaw po osiągnięciu stanu gotowości i przejściu do stanu sterylizacji powinien osiągnąć temperaturę 134 C . Dopiero wtedy zaczyna odliczać właściwy czas sterylizacji. Niestety mój zatrzymuje się równo na 120C i ani stopnia więcej. Co ciekawe po wyłączeniu go i ponownym uruchomieniu cyklu zdarza się , że urządzenie zadziała tak jak powinno i bez problemu osiągnie prawidłowe (134C ) parametry. Nie wiem w czym tkwi przyczyna tej niepowtarzalności. Być może to sprawa kalibracji ale po "przemyśleniach"
    sądzę , że przyczyna takiego fukcjonowania może tkwić gdzie indziej.
    Pozdrawiam
  • #4 2560368
    pewicz
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam u siebie fedegarii z systemem operacyjnym THEMA 3 ale w twoim może być inny,ale napewno ma kilka różnych programów o różnych parametrach sterylizacji.Czy załączenie wykonujesz zawsze na tym samym programie.Jeżeli tak to sterylizacja powinna mieć powtarzalne parametry Moim zdaniem sprawdź czujniki temperatury ,prawdopodobnie są to PT 100 lub wina leży tylko w samym połaczeniu - połaczenia na listwach przyłączeniowych.
    pzdr
REKLAMA