logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak używać testera interfejsu RS232? Szukam instrukcji i oprogramowania

ezd 23 Kwi 2006 18:42 2630 4
REKLAMA
  • #1 2558015
    ezd
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Witam A wiec mam Tester Interfejsu RS232 i nie wiem jak to działa ?.
    Szczukałem do tego opisu w internecie i jakiegos programu ale nic nie znalazłem jeżeli ktos wie jak mi pomoc dede wdzieczny za wszystkie informacje o tym testerze dziekuje i Pozdrawiam
    Do postu dołaczam takze fotke tego Testera
  • REKLAMA
  • #2 2561072
    CosteC
    Poziom 39  
    Ocena: 1668
    Fotki nie widze:) Napisz coś więcej. Może wystarczy HyperTerminal do uruchomienia tego czegoś?
  • REKLAMA
  • #3 2561505
    Daedalus
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    O ile się nie mylę to posiadasz takie urządzenie które się wpina pomiędzy komputer a urządzenie docelowe a tester pokazuje za pomocą diod LED stany na poszczególnych liniach.
  • REKLAMA
  • #4 2563325
    ezd
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Tak Tak to jest Tester Diodowy i chodzi mi na jakiej on zasadzie działa i czy potrzebny jestprogram do jego obsługi bo ja to musiałem zakupic na prace przejsciowa i musze teraz to opisac i pokazaz jak to działa
    taki sam tester jest na stronie http://www.tme.pl/arts2/pl/akces_kom/akom029.html one sa takie same wiec do tego szukam opisu
    Pozdrawiam i Proszeo Pomoc
  • #5 2563673
    Daedalus
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Diody w testerze pokazują czy na danej linii jest 0 czy 1 logiczne. Każda dioda odpowiada za swoją linię. Żeby to odpalić musisz podłączyć jakieś urządzenie odbiorcze poprzez ten tester i odpalić stosowny program, np możesz połączyć RSem dwa komputery i w Norton Commanderze przesyłać jakiś plik i patrzeć po których liniach lecą dane.
REKLAMA