Witma, mam problem z przeniesieniem systemu z jedego dysku na drugi, uzywam Norton Ghost'a , ..... tworze obraz parycji, i przywracam ja na drugim dysku, jednak windows wiesza sie na logo, po przejsciu w tryb graficzny. Pozdrawiam
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamBIGOLSEN napisał:Moim zdaniem Ghost , to nie najlepszy program do klonowania partycji .
grzegorz_r napisał:BIGOLSEN napisał:Moim zdaniem Ghost , to nie najlepszy program do klonowania partycji .
Witam.
A dałbyś się namówić na rozwinięcie tego tematu ?
Od dłuższego czasu używam Ghosta i na razie nie miałem z nim problemów (być może korzystam z wąskiego zakresu oferowanych funkcji). Zainteresowany jestem sytuacjami, w których mogę mieć problemy z tym programem.
BIGOLSEN napisał:Moim zdaniem Ghost , to nienajlepszy program do klonowania partycji . Ale każdy może mieć inne zdanie . Dla tych co chcieliby skorzystać z innego rozwiązania wklejam program Drive Image 2002 . Są to dwie dyskietki spakowane Winrar-em . Po rozpakowaniu są tam obrazy image dwóch dyskietek , wykonane w programie WinImage . Wystarczy wykonać z nich dwie dyskietki startowe do DOS-a . Klonuję nimi od kilku lat obrazy partycji bezproblemowo . Przenoszą zajęty obszar partycji z jednej na drugą . Obsługuje także dyski SATA .
Jedna uwaga : zapisuj rozszerzenie pliku zapisywanej partycji jako *.PGI , zamiast *.PQI .
P.S. Proszę dać znać , gdyby były jakieś problemy z zawartością plików .
Pozdrawiam .
jackuc napisał:A mógłbyś rozwinąć instrukcję instalacji ? Czy najpierw muszę ustawić na nowym dysku partycje czy wkładam go jako slave tak jak jest i tyle ?
BoooZer napisał:niestety to samo
BoooZer napisał:sposob opisany na stronie podanej wyzej, dziala