procesor podkrecony na magistrali... napiecia nie zwiekszylem bo nie wiem jak i o ile... a podkrecilem go tak drastycznie bo wymienilem coolera i dobrze chlodzi...
Ja mam denne chlodzenie i w lato moj Athlon 2000+ gdzie "seryjnie" ma 12.5*133 a chodzi na 9*200 ma 67C w duzym stresie. Nie przejmuje sie. Wytrzyma. Pozdro
czeekaj.. to jest 1800+ i zrobiłes z niego 2700+ ?? tak?
czyli on ma 1533MHz a ile teraz ma?
i ma max 50stC?? no to nie podkręciłes go zbut duzo..
one potrafią i 3200+ robić jakie masz fsb?
co do fsb to na takim procku zrobiłem 218.. na pentagramie Al-Cu
Nie chce mi sie tego robic. Nic sie nie chrzani wiec po co robic jakies dwunastogodzinne testy? W tamtym roku tez tak mialem i dziala do dzis. Pozdro A nawet jak sie spali, to to juz wiekowy sprzet, czas na wymiane
✨ Procesor Athlon XP+ został podkręcony z 1800 MHz do około 2700 MHz poprzez zwiększenie magistrali, bez podnoszenia napięcia, dzięki wymianie chłodzenia na bardziej efektywne. Temperatura początkowa wynosiła 38°C, a pod pełnym obciążeniem nie przekracza 50°C, co jest uznawane za bezpieczne i stabilne. Użytkownicy potwierdzają, że takie temperatury i podkręcenie są możliwe do utrzymania bez ryzyka uszkodzenia procesora, zwłaszcza przy dobrym chłodzeniu. Przykłady innych podkręconych Athlonów i Bartonów wskazują na temperatury do 67°C w stresie, co jest akceptowalne. Zalecane jest monitorowanie stabilności za pomocą testów obciążeniowych (Prime95, SuperPi), choć nie wszyscy użytkownicy wykonują takie testy. Podkreślono również znaczenie jakości zasilacza i chłodzenia dla trwałości podkręconego procesora. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.