Witam wszystkich mam pewien pomysł na wskazanie ilości gazu w butli jak nie macie takiego ;p zacznę od początku mam w swojej astrze założony gaz z firmy autronic al700 i on nie ma wskazania ilości gazu tylko ma taki czujnik przy butki i pokazuje samą rezerwęi to strasznie niedokładne ;/ i dostałem od kolegi grugi komputer do gazu z wskaźnikiem i czujnikiem przy butli a jest on z firmy Landi Rezo cos takiego :
i chce podłączyć ten drugi komputer tylko do wskaźnika gazu a reszte nie potrzebnych kabli odciąć i tu się pojawia problem ;/ ale już wmiare wszystko podłączyłem a mianowicie z wtyczki od komputera odchodzą 4 kable do wskaźnika i są to piny 10, 11, 22 , 21 i to pozostawiam bez zmian i 2 kable do + jeden czerwony a drugi czarno czerwony jeden ma być cały czas podłączony do akumulatora a drugi ma być do stacyjki że po przekręceniu kluczka dopiero wtedy wysyłany jest prąd i to są piny 19, 20 i czarny z pinem 8 to jest masa, to jest do zasilania jeszcze zostaje biały czyli pin 3 a ten kabel ma iść do czujnika do butki a drugi kabel od tego czujnika ma iść na masę, i wszystko chodzi wskazuje ilość gazu w butli 4 diodami i 5 to jest rezerwa i nawet dokładne Smile lecz jeszcze mam taki problem a mianowicie czy ten komputer nie bedzie obciążała akumulatora bo to już bedzie drugi od gazu i cz ten kabel co mam być cały czas podłączony do akumulatora to nie rozładuje mi akumulatora ??? i nie muszę jeszcze jakiegoś kabelka czasem podłączyć ??? może ktos już coś takiego robił i wie i i jak to niech napisze z góry dziękuje bo może i komuś to pomoże bo może i inni cos takiego założą do swojego auta ;p