logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ocena schematu skrzynki budowlanej do uzgodnienia z Zakładem Energetycznym

prokopcio 04 Maj 2006 23:21 5465 4
REKLAMA
  • #1 2592990
    prokopcio
    Poziom 29  
    Ocena: 143
    Witam.

Muszę posłać do uzgodnienia schemat mojej skrzynki budowlanej do Zakładu Energetycznego - zerknijcie czy wszystko z nim ok.... ja nie rysuję schematów elektrycznych i nie jestem pewien czy to jest dobrze - skrzynkę kupiłem gotową więc na zawartość nie mam większego wpływu. Zamiast słowa "różnicówka" będzie tam symbol....
    Załączniki:
    • Ocena schematu skrzynki budowlanej do uzgodnienia z Zakładem Energetycznym bud.JPG (40.61 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2593384
    menek
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    Nieprawidłowe stopniowanie zabezpieczeń. W przypadku zwarcia międzyfazowego czy faza-zero na linii gniazda 32 A, nie da się przewidzieć który z B25 zadziała pierwszy. Rozumiem, że ten zaraz za Ł40 to zabezpieczenie przedlicznikowe (właśnie, gdzie jest licznik?) i będzie trudno ugadać się z energetyką żeby założyli większy (32A). Różnicówka w tym przypadku też powinna mieć większą wartość, żeby całość wyłączała zwarcia selektywnie.
    To tyle. Jeśli gdzieś napisałem bzdury, proszę o poprawienie mnie, nauka zawsze się przyda.
  • REKLAMA
  • #3 2594178
    marek234
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Gdzie jest uziom?
    Zamiast Łk 40 nie lepiej FR 100?
    Czy potrzebny S 303 B25 za Łk 40? - powinien być na początku WLZ np C25.
    Schemat układu pomiarowego???????
  • REKLAMA
  • #4 2597030
    porter
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Według mnie wygląda to w miarę dobrze. Do innych kolegów ŁK40 to nie żadne zabezpieczenie lecz zwykły łącznik o maksymalnej długotrwałej obciążalności styków 40A.
  • #5 2597080
    prokopcio
    Poziom 29  
    Ocena: 143
    dzięki za wypowiedzi - ja rozrysowałem tylko skrzynkę budowlaną taką jaką kupiłem za przysłowiowego litra wódki. Nie ja ustalam co jest w środku i chodzi czy ZE się do niczego nie doczepi. Układ pomiarowy będzie u nich na początkuWLZ.
REKLAMA