logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kyocera FS-1550 - Jak poprawić jakość wydruku? Brak tonera?

Anna-Maciej 07 Maj 2006 19:44 1341 1
REKLAMA
  • #1 2602334
    Anna-Maciej
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam mam problem z wydrukami na drukarce kyocera fs-1550 chodzi dokładnie o to, że parę tygodni temu drukarka drukowała całkiem ładne i czarne wydruki a teraz wydruk jest praktycznie nie widoczny nie wiem dokłądnie o co chodzi zdaje mi się że brakuje już tonera ale nie jestem pewien bo gdy wyjmuje pojemnik z tonerem a następnie Develloper to na wałku nanoszącym toner na paier jest jeszcze spora część. starałem się czyścić wszystkie wałki i niestety to nie pomaga. Na panelu Led jest duże zielone pokrętło ze skalą od 1-8 kręciłem tym pokrętłem i też nic nie pomaga kir ustawiony jest na dark wydruki ekonomiczne wyłączone. wydaje mi się że prz czyszczeniu bębna zrobiłem na nim małą rysę bo przy wydrukach jest tak taka śmieszna kreska ale ona mi nie przeszkadza chodzi mi o to jak mogę zrobić żeby wydreuki znowu były czarne i czytelne. czy może ktoś wie jak byłby koszt w przybliżeniu serwisowanie takiej drukarki
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2602362
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3627
    A czy przypadkiem w 1550 pojemnik na toner i developer nie jest jedną całością? Na wałku zawsze będiesz miał proszek, bo to jest właśnie developer, któr y pracuje w "obiegu zamkniętym". On tylko przenosi toner . Aby sprawdzić, czy nie bakuje ci tonera musisz odsunąć klapkę na górze pojemnika. Zresztą drukarka powinna cię poinformowac o niskim stanie tonera. Sprawdź jeszce czy w czasie czyszcenia nie zerwałeś elektrody ładująecj w postaci cienkiego drucika w okolicach takiej metalowej żaluzji nad wałkiem lub czy podłączyłeś do niej przewód.
REKLAMA