logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kyocera FS-1000 - rozmazane wydruki po dosypaniu proszku, co zrobić?

redson 08 Maj 2006 14:55 1341 5
REKLAMA
  • #1 2604715
    redson
    Poziom 11  
    Nie tak dawno nabyłem na Allegro drukarke model wymieniony wyżej, drukowała świetnie przebieg raptem 2 ryzy. Kaseta widac troche przerobiła, ale wydruki świetne. Problemy zaczęły sie po dosypaniu proszku, a mianowicie: od spodu czarna kreska w poprzek kartki, mam wrażenie że brudzi ta rolka z gąbka, wydruk końcowy wyglada niby dobrze bo wyczernione i w ogóle, ale dookoła tekstu, obrazka widac jakby dymek, jakby ktoś rozmazal tekst palcem, no i jest pare plam wygladaja jakby beben sie odwzorował.
    Kaseta rozbierana juz chyba ze 3 razy przeze mnie, bebechy drukary tez ogladalem i jest ok tzn. najmniejszych śladow użycia.
    No i stąd moje pytanie, czy to wina bebna czy może toner zamienic na orginalny???? Takie moje wnioski po przeczytaniu paru postów.
    Z góry dzieki za podpowiedż:)))
  • REKLAMA
  • #2 2604894
    Robson1
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Witam
    Do kyocery tylko oryginały !!!.

Sam czytałeś inne posty więc wiesz co się dzieje przy pirackim tonerze.
    Własny przykład powie Ci najlepiej.

Musisz wyczyścić moduł PU i zasypać nowym oryginalnym tonerem a problem zniknie.
    Toner do tej drukarki ma symbol TK-17.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2605273
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    obojetnie jakie jak nie orginalne to w kyocerze oznacza problemy
    wcześniej lub później
  • REKLAMA
  • #5 2606005
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    Witam

Coz wiecej napisac? ....skoro juz czytales posty...to masz juz dokladna diagnoze :) ...teraz tylko musisz wszystko dokladnie wyczyscic...caly toner wyzucic :!: ....i zasypac nowym-oryginalnym tonerem....na allegro tez go dostaniesz :)

Pozdrawiam
  • #6 2901707
    redson
    Poziom 11  
    Zrobiłem jak mówiliście. Wyczyszczone i zasypany orginał TK-17. Śmiga jak ta lala, czasem nie warto oszczędzac na tonerach.
REKLAMA