logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OkiPage 8w Lite - puste linie na wydrukach mimo czyszczenia i nowego tonera

charmony 02 Cze 2003 14:15 1678 5
REKLAMA
  • #1 235021
    charmony
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    mam na "tapecie" drukarkę OkiPage 8w Lite, jest całkiem niezła tylko dlaczego na wydrukach wyskakują puste przebiegi tz w równych odstępach na kartkach widnieje zniekształcona drukowana treść bądź puste linie nie zadrukowane. Przeczyściłem bęben, optykę , wymieniłem toner na nowy (oryginalny) nic nie pomogło. Czy ktoś spotkał się z takimi objawami.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 236212
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    Czy taki efekt masz tylko na kartce czy rowniez na bebnie?
  • REKLAMA
  • #4 237581
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 136
    pusc strony czyszcace, poza tym jesli ten efekt powtarza sie regularnie to w jakich odleglosciach sa srodki tych znieksztalcen????
  • REKLAMA
  • #5 237611
    Leap
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Witam. Miałem podobny problem w okipage 4w . Polegalo to na tym ze czasami jak drukowal to zostawial slady poziome albo wogole zchizowal. Okazalo się po dokładnych oględzinach że uszkodzeniu uległa obudowa od całego kardidza. Bylo pekniecie obudowy przy bebnie swiatloczulym przez co wałki wsrodku byly za slabo docisniete do bebna swiatloczulego i zle zbieraly resztki toneru i zle ladowaly elektrostatycznie czy jakos tak. Poprostu był luz.
    U ciebie moze byc podobna historia lub masz wygnieciony beben albo w tym miejscu uszkodzona warstwa swiatloczula.
  • #6 245944
    adax
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    a czy nie słychać rytmicznego stukania ,jeżeli tak to jest to sprawa bębna bo pęka w nim koło zebate na wałku przenoszącym toner na bęben
REKLAMA