logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lanos 1.6 - ustawienia emulacji sondy lambda Lovato, błędy przy 1Hz

daro125 20 Maj 2006 12:16 2923 4
REKLAMA
  • #1 2644666
    daro125
    Poziom 11  
    Ponownie pytam jak macie ustawioną symulację sondy lambda w lanosie 1,6.
    W dokumentacji Lovato jest tylko uwaga, że ma być sygnał prostokątny 1Hz. przy takim ustawieniu u mnie łapie błędy i nie da się później jeździć na benzynie. Trzeba robić reset ECM i wszystko wraca do normy.... do czasu przełączenia na LPG.
  • REKLAMA
  • #2 2646278
    Danek
    Poziom 11  
    Masz możliwość ustawienia na otwarta lub masa. Ustaw na otwartą i sprawdź co się będzie działo. Teoretycznie powinno się poprawić. Co prawda na LPG może Ci wywalić checka, ale na benie powinien chodzić normalnie.
  • REKLAMA
  • #3 2646565
    autkom

Poziom 17  
    Ocena: 104
    Dla lanosa ustaw 0-1V sinus i otwartą. Czas zwłoki 25µs. Przejście 0+0,1 V. I już nic nie można ustawić więcej. Nie ma tam żadnych czarów, bo i ecu nie jest za mądre.
    Konto firmowe:
    Autkom-serwis
    Szosa Baranowicka 83, Białystok-Grabówka, 15-523 | Tel.: 506-XXX-XXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #4 2647687
    daro125
    Poziom 11  
    autkom napisał:
    Dla lanosa ustaw 0-1V sinus i otwartą. Czas zwłoki 25µs. Przejście 0+0,1 V. I już nic nie można ustawić więcej. Nie ma tam żadnych czarów, bo i ecu nie jest za mądre.

Ciekawe !! Albo sinus albo otwartą.... tylko, że sinus nie ma w ustawieniach.
    W karcie EMULACJA mam tylko czasy trwania pozimów wysokiego i niskiego, czas trwania obwodu otwartego i "number of impulse for packed (0-255) no i oczywiście częstotliwość .1-8 Hz
  • #5 2650365
    autkom

Poziom 17  
    Ocena: 104
    ha, racja.... bo to lovato. Niestety nie mam lovato, ale co do sygnału to jestem pewien , bo mam zeskanowany sygnał oscyloskopem. A co do dziwnego zachowania na benzynie w lovato to spóbuj odłączyć tps. U mnie pomogło. Zawsze na landi ustawiałem właśnie tak jak napisałem. Przecież na zwykłej śrubie żaden błąd sondy się nie pojawia. Ludzie jeżdżą i się śmieją, Kolega wybaczy, ale czy nie pomylił przewodów rozcinając przewód sondy?
    Konto firmowe:
    Autkom-serwis
    Szosa Baranowicka 83, Białystok-Grabówka, 15-523 | Tel.: 506-XXX-XXX (Pokaż)
REKLAMA