Jak w temacie, nie jestem zbyt znającym się na elektronice gościem zresztą to są moje początki, lecz chciałbym zbudować wzmacniacz tylko za bardzo nie wiem jaki? Oczywiście wzmacniacz nie będe robił sam, pomoże mi ojciec
, który sią na tym zna bo kilka już sam zbudował
Ale to było dawno.
Kolumna ma być zbudowana z takich przetworników (ktoś już taką budował):
-wysokie tony to: gdwk 11-200-4-aj lub sc10n,
-średnie tony to: gds 22-120-4-se,
-gdn 42-300-4-sc.
Na razie mam zamiar zrobić tylko jedną kolumnę i potrzebuje do niej wzmacniacza, a nie stać mnie żeby kupić. Myślałem nad PA300 ale on raczej jest do subów z tego co sie doczytałem:). Doradźcie mi proszę jaki wzmacniacz tak do 500 zł koszt całej budowy, oraz jak można jeszcze zmodyfikować kolumnę żeby grała lepiej (jaki wysokotonowiec), i jeszcze jedno gdzie można kupić w internecie tego sc10n. To tyle.
Za odpowiedzi z góry dziękuje.
Kolumna ma być zbudowana z takich przetworników (ktoś już taką budował):
-wysokie tony to: gdwk 11-200-4-aj lub sc10n,
-średnie tony to: gds 22-120-4-se,
-gdn 42-300-4-sc.
Na razie mam zamiar zrobić tylko jedną kolumnę i potrzebuje do niej wzmacniacza, a nie stać mnie żeby kupić. Myślałem nad PA300 ale on raczej jest do subów z tego co sie doczytałem:). Doradźcie mi proszę jaki wzmacniacz tak do 500 zł koszt całej budowy, oraz jak można jeszcze zmodyfikować kolumnę żeby grała lepiej (jaki wysokotonowiec), i jeszcze jedno gdzie można kupić w internecie tego sc10n. To tyle.
Za odpowiedzi z góry dziękuje.