logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Golf3 1,8 beznzyna kontrolka oleju mruga i pika brzęczek

romeokrk 23 Maj 2006 20:56 4205 7
REKLAMA
  • #1 2656466
    romeokrk
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam!!
    Mam problem z golfem3 rok '94 silnik 1,8 benzyna podczas jazdy zapala sie kontrolka cisnienia oleju i brzeczy niemilosiernie jak juz sie wlaczy to caly czas. Wymienilem czujniki ciesnienia oleju, cisnienie sprawdzalem nanometrem miesci sie w normie nawet podpinalem inny licznik i nic...
  • REKLAMA
  • #2 2656606
    grzechu40
    Poziom 21  
    Ocena: 190
    Szanowny kolego podobny temat już był poruszany na forum poszukaj dobrze dodam jedynie że było poruszanych kilka przyczyn.
  • REKLAMA
  • #3 2656617
    marac
    Poziom 20  
    Ocena: 101
    Sprawdź ciśnienie oleju w czasie jazdy, w golfie lubi się zatykać odpowietrzenie skrzyni korbowej, zmień olej z filtrem Diodę w zegarach wyklaczam jak zamieniałeś zegary
  • REKLAMA
  • #4 2657587
    czapajew
    Poziom 22  
    Ocena: 69
    Jeśli wymieniałeś olej możliwe że go za dużo wlałeś - ale to już nie problem tego forum.
  • REKLAMA
  • #5 2659795
    chodkii
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    cisnienie w normie tzn jakie na wolnych obrotach powinno być ok 2bar u mnie pomógł szlif wału
  • #6 2661398
    robwik
    Poziom 25  
    Ocena: 143
    u mnie pomogła wymiana czujnika oleju.
  • #8 2848021
    łuki8
    Poziom 2  
    witam miałem ten sam problem, mi pomogło wymienić olej wraz z filtrem.

Podsumowanie tematu

✨ W Volkswagenie Golf 3 z 1994 roku z silnikiem 1,8 benzyna pojawia się problem z migającą kontrolką ciśnienia oleju oraz ciągłym brzęczeniem sygnalizatora podczas jazdy. Pomimo wymiany czujników ciśnienia oleju i potwierdzenia prawidłowego ciśnienia oleju za pomocą manometru, problem nie ustępuje. W dyskusji wskazano kilka potencjalnych przyczyn: zatykanie odpowietrzenia skrzyni korbowej, zbyt duża ilość oleju w silniku, konieczność wymiany oleju wraz z filtrem, a także możliwość konieczności szlifu wału korbowego. Zalecane jest sprawdzenie ciśnienia oleju podczas jazdy, wymiana oleju i filtra oraz kontrola diody w zegarach, zwłaszcza po ich wymianie. W niektórych przypadkach pomocna okazała się wymiana czujnika oleju.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA