logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Golf III gdzie jest zamontowany moduł centalnego zamka?

sławek5 24 Maj 2006 07:40 7018 11
REKLAMA
  • #1 2657480
    sławek5
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Czy może ktoś mi podpowiedzieć w którym miejscu standartowo montowany jest moduł centaralnego zamka.
  • REKLAMA
  • #2 2657517
    Andrzej_Z
    Poziom 11  
    Chcesz zamontować centralny zamek czy nie możesz zlokalizować centralki? Z tego co wiem to były też zamki podciśnieniowe w których pompa była montowana w bagażniku.
  • REKLAMA
  • #3 2657633
    pumabit
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Moduł w golfie 3 zamontowany jest w bagażniku i jest to pompka ciśnieniowa i podciśnieniowa w zależności czy otwiera czy zamyka.
  • #4 2658292
    sławek5
    Poziom 11  
    Chcę zlokalizować moduł (sterownik) centralnego bo mam znim trochę problemów, a mianowicie jak otwieram kluczykiem (mam tylko otwieranie z kluczyka) drzwi to czasami wraz z otwarciem opuszczają się wszystkie szyby. Sterownik od c.z. ma chyba jeszcze związek z szyber dachem bo też narazy działa a dłuższy czas nie. Może miał ktoś taki problemy?
  • #5 2661147
    pumabit
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Niektóre sterowniki w golfach są tak skonstruowane że jak zamykamy samochód i kluczykiem jeszcze przytrzymamy to domyka się szyber i okna. I tu bardzo ważne czy to zepsuło się "samo od siebie" czy np. samochód kupiony z taką usterką. Bo jeśli to drugie to ktoś namieszał w przewodach.
  • REKLAMA
  • #6 2661214
    Pi-Vo
    Poziom 37  
    Ocena: 207
    Ten sterownik z pompką jest w bagażniku za tylną prawą lampą.Często bywa że niszczy go wilgoć bo nie jest hermetyczny.Czasami daje się go naprawić ,umyć dobrze druk ,poprawić lutowanie ,połatać ewentualnie przerwane przez korozję ścieżki.On ma domykać przy zamykaniu drzwi szyberdach i szyby ale w żadnym wypadku nie otwierać.
  • #7 2674510
    zraff
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    W moim jak otwieram drzwi i przytrzymam dłużej to opuszczają się szyby jak zamykam i przytrzymam to domyka szyby i szyber.
    Nic z tym nie robiłem bo myślałem, że tak ma być...
    GTI 92'
  • #8 2674521
    grzestv
    Poziom 28  
    Ocena: 206
    tak jest bo jest domykanie szyb
  • REKLAMA
  • #9 2675805
    sławek5
    Poziom 11  
    to że się domykają ,to mnie bardzo cieszy, tylko czy dobrze że się otwierają ?:|
  • #11 2676065
    looqasch
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    A Audi od domykania jest osobny "sterownik" jakoś powiązany z centralką zamka. Ten sterownik (w audi B4) jest umieszczony pod kierownicą po lewej stronie, tam gdzie reszta przekażników. Wygląda to własnie jak przekażnik w takiej obudowie długości ok 10 cm.

W Golfie 3 może być taka samo bo to przecierz rodzina, i te same lata produkcji.

Pozdrawiam
  • #12 2964864
    sławek5
    Poziom 11  
    Sterownik znalazłem i chyba działa poprawnie ,sprawdzałem nawet w innych samochodach.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Moduł centralnego zamka w Volkswagenie Golf III jest standardowo montowany w bagażniku, za tylną prawą lampą. Składa się z pompki ciśnieniowej i podciśnieniowej, które sterują otwieraniem i zamykaniem zamków. Moduł ten często ulega uszkodzeniom wskutek wilgoci, gdyż nie jest hermetyczny, co może powodować problemy z jego działaniem. Sterownik centralnego zamka jest również powiązany z funkcją domykania szyb i szyberdachu – przy zamykaniu samochodu i przytrzymaniu kluczyka szyby oraz szyberdach mogą się automatycznie domykać. W niektórych przypadkach przy otwieraniu drzwi szyby mogą się opuszczać, co jest normalnym zachowaniem sterownika. W Audi B4, pokrewnym modelu, osobny sterownik domykania jest umieszczony pod kierownicą po lewej stronie, co może sugerować podobne rozwiązanie w Golfie III. Problemy z modułem można rozwiązać poprzez czyszczenie, naprawę połączeń lutowanych i usuwanie korozji na ścieżkach drukowanych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA