Witam wszystkich.
Jestem zwyklym uzytkownikiem, ale wiele rzeczy w zyciu naprawilem i mam nadzieje, ze z Wasza pomoca uda mi sie i to. Bardzo prosze o pomoc bo mieszkam w Niemczech i nie mam ochoty placic fachowcowi 50€ za to zeby mi powiedzial, ze mam sobie nowa pralke kupic... Napisze teraz niezbyt fachowym jezykiem swoje obserwacje:
1. Problem sie zaczal w czasie wirowania na 1300 obr. (wylecialy korki)
2. Po wlaczeniu bezpiecznikow silnik jakby probowal ruszyc bebnem ale nie dawal rady (tzn. bzyczy a nie kreci).
3. Po zdjeciu paska silnik kreci po chwili bzyczenia...
4. Przy wiekszych obrotach iskrzy mocno (to normalne?)
5. Beben kreci sie dosc lekko, tak samo silnik.
6. Na lozysku silnika nie ma zadnych luzow.
7. Wydaje mi sie, ze silnik chodzi glosniej niz kiedys. Z kolei jesli nim sam pokrece to w lewa strone chodzi cichutko a w prawa wyraznie glosniej.
8. Szczotki byly wymieniane pol roku temu chyba, ze mnie sprzedawca oszukal...
Poza tym wszystko dziala jak nalezy. To tyle, teraz sprawdze to co mi zaproponujecie... Z gory dziekuje.
Jestem zwyklym uzytkownikiem, ale wiele rzeczy w zyciu naprawilem i mam nadzieje, ze z Wasza pomoca uda mi sie i to. Bardzo prosze o pomoc bo mieszkam w Niemczech i nie mam ochoty placic fachowcowi 50€ za to zeby mi powiedzial, ze mam sobie nowa pralke kupic... Napisze teraz niezbyt fachowym jezykiem swoje obserwacje:
1. Problem sie zaczal w czasie wirowania na 1300 obr. (wylecialy korki)
2. Po wlaczeniu bezpiecznikow silnik jakby probowal ruszyc bebnem ale nie dawal rady (tzn. bzyczy a nie kreci).
3. Po zdjeciu paska silnik kreci po chwili bzyczenia...
4. Przy wiekszych obrotach iskrzy mocno (to normalne?)
5. Beben kreci sie dosc lekko, tak samo silnik.
6. Na lozysku silnika nie ma zadnych luzow.
7. Wydaje mi sie, ze silnik chodzi glosniej niz kiedys. Z kolei jesli nim sam pokrece to w lewa strone chodzi cichutko a w prawa wyraznie glosniej.
8. Szczotki byly wymieniane pol roku temu chyba, ze mnie sprzedawca oszukal...
Poza tym wszystko dziala jak nalezy. To tyle, teraz sprawdze to co mi zaproponujecie... Z gory dziekuje.
Wystarczyło się zalogować