Mam taki problem przy włączonej przeglądarce( zarówno IE jak i Mozilla) co jakiś czas otwierają sie stronki. Przeskanowałem kompa ad-ware, registry booster, mksvirem, wywaliłem wiry i niestety nadal jest ten sam problem. Miał ktoś moze podobny problem.
Z góry dziękuje za pomoc
POzdr
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 17:52:15, on 2006-05-28
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
I właśnie tu jest problem, niestety nie da rady C:\WINDOWS\V+pncnp5bg\command.exe (file missing) to udało mi sie usunąć w trybie awaryjnym ale przy skanowaniu hijack wywala ze jest.
C:\PROGRA~1\wrvswsrw\ to jest rootkit ale na bank on tego nie robi bo jush troszke go mam i baaardzo ciezko go usunąć
✨ Problem samoczynnego otwierania się stron internetowych w przeglądarkach Internet Explorer i Mozilla był spowodowany przez infekcję złośliwym oprogramowaniem, prawdopodobnie robakiem Look2Me oraz rootkitem. Rozwiązaniem było przeskanowanie systemu narzędziem HijackThis, usunięcie podejrzanych wpisów w rejestrze (m.in. kluczy uruchamiania procesów i usług powiązanych z podejrzanymi plikami jak GowCH0hN.exe, i0lo0a33ed.dll, command.exe) oraz ręczne usunięcie katalogów zainfekowanych plików. Zalecano zatrzymanie i usunięcie usług cmdService oraz wyłączenie uszkodzonych usług NVIDIA Driver Helper Service i Windows User Mode Driver Framework. Do usunięcia Look2Me polecano dedykowane narzędzia L2MRemover i Look2Me Destroyer. Dodatkowo rekomendowano skanowanie systemu programami antywirusowymi, np. Avast oraz ewido. Problem wymagał działania w trybie awaryjnym ze względu na trudności z usunięciem rootkita. Wygenerowane przez model językowy.