brak koloru przelutowałem cały dekoder było trochę zimnych lutów wymieniłem kwarc, elki bez rezultatu telegazeta idzie w kolorze zasilanie dekodera jest ok.
Kilkakrotnie miałem taką usterkę z trafa wysokiego ale to nie było już pierwsze trafo fabryczne.Np pół obrazu czarno-biały druga połowa kolorowa ale w innych kolorach niż prawidłowe .
Pozdrawiam
✨ W telewizorze Siesta 2 M845ts występuje problem z wyświetlaniem obrazu w trybie czarno-białym mimo sprawnego dekodera i poprawnie działającej kolorowej telegazety. Wymieniono kwarc, kondensatory elektrolityczne oraz przelutowano wszystkie połączenia, jednak problem nie ustąpił. Impulsy sandcastle są w normie, a zasilanie dekodera prawidłowe. Obraz czasami pojawia się z kolorem, lecz brakuje czerwonego. Sugerowano sprawdzenie i korektę dostrojenia trymerem C329 oraz strojenie generatora, jednak wymiana trymera i kwarcu nie przyniosła efektu. Wskazano również na możliwą usterkę transformatora wysokiego napięcia, która może powodować częściowe wyświetlanie obrazu w czerni i bieli lub z nieprawidłowymi kolorami. Wygenerowane przez model językowy.