Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Termet G17 -00 czym rózni się od G 17 - 10??

Floyds 04 Jun 2006 21:47 4688 6
    Floyds
    Level 10  
    Witam serdecznie.

Posiadam piecyk Termet G 17 - 10, jest on już trochę zużyty i chciałem go lekko odmłodzić. Mam też okazję zakupu termeta G17 - 00. Nie wiem czym one się różnią (bo muszą) i czy będzie pasował w miejsce 17-10. Jeszcze mnie interesuje jak zabezpieczony jest piecyk 17-00. Czy jest termopara i elektromagnes jak w 17-10 czy jest to coś innego. Jak ktoś ma G17-00 to niech napisze co to za piecyk. Dziękuję bardzo i pozdrawiam.

Tomek z Łodzi
    michcio1992
    Level 13  
    Witam w zasadzie te piecyki niczym sie nie różnią poza tym ze G17 - 00
    nie maja czujników ciągu kominowego i przeciw wypływowi gazu
    ogólnie termetowskie G17 (oprócz G17-30) to wdzięczne piecyki bezawaryjne, łatwy dostęp części itp.
    kurk11
    Level 1  
    Witam!
    Podłącze się tutaj ze swoim pytaniem bo dotyczy G17-10. A mianowicie gdzie w tym piecyku znajduje się śruba regulacji gazu na ,,świeczkę"? Wymieniłem ostatnio dyszę i w tej chwili płomień świecy aż szumi jak z palnika.
    Dzięki za pomoc. Pozdro.
    michcio1992
    Level 13  
    W tych piecykach sa dwie sruby z regulacja gazu pierwsza powinna znajdowac sie pod pokrętłem gazu ( duze pokretło ) a druga z tyłu zespołu gazowego i ona odpowiada za swieczke i poprawne odpalanie piecyka. Jesli występuje syczenie gazu mogła to spowodowac dysza nie dostosowana do spalanego gazu w piecyku
    chomik1980
    Level 2  
    Jeśli można to też się podłącze .
    remontuje sobie domek i jestem na etapie robienia instalacji wody,Niedługo przechodzę do C.o.
    Na dniach mam zamiar kupić podgrzewacz wody.
    Po przeczytaniu paru tematów prawodpopodobnie zdecyduje się na
    Termet G-19-1 .
    Moje pytanie brzmi. Jaka jest różnica pomiedzy G-19-01 a G-19-02
    TERMAQ Electronic i krótko pisząć , który byście wybrali fachury ? ;]
    dzieki z góry i pozdrowki
    mirrzo

Moderator on vacation ...
    Chomiku
    G19 01 jest ze stale palącą się świeczką, a G19 02 zapłon następuje od baterii. I to i to ma swoje plusy i minusy. Ja jestem za G19 02, bo świeczka za darmo zjada gazu w ciągu roku za ok 120 - 150 PLN. Jeżeli nie jest to dla Ciebie minusem...

A krótko, to G-17-10 i G -17-00 to "trupy" które nie podlegają już naprawie serwisowej i nie ma się co nimi przejmować. Przykro, że tak bezpośrednio muszę pisać, ale... Pomyśl o czymś nowszym.
    Pozdrawiam
    chomik1980
    Level 2  
    [quote="mirrzo"]Chomiku
    G19 01 jest ze stale palącą się świeczką, a G19 02 zapłon następuje od baterii. I to i to ma swoje plusy i minusy. Ja jestem za G19 02, bo świeczka za darmo zjada gazu w ciągu roku za ok 120 - 150 PLN. Jeżeli nie jest to dla Ciebie minusem...

Zdecydowałem się na Termeta Termaqu elektronic . Pewien instalator powiedzial zebym sie jszcze zastanowil nad Aristonem fast 11 cf .
    Tez z elektro z tym, że tańszy...
    Mysle, ze jednal zostane przy Termecie ? (ze względów wizualnych)
    dzięki i pozdrawiam