logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Regulator S-SENSOR PT01S PD - regulacja z tolerancją +/- 10 stopni?

Zarzecki Jacek 15 Cze 2006 14:35 1113 2
REKLAMA
  • #1 2731007
    Zarzecki Jacek
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Witam .

Mam pytanie czy regulator podany w temacie ma możliwość regulacji temperatury z tolerancją +/- 10 stopni ( zastosowałem go razem z czujnikiem PT 100 i elektozaworem pneumatycznym w wymienniku parowym ) w tej chwili jeżeli ustawię temperaturę 70 stopni to jeżeli temp. spadnie do 69 elektrozawór włączy się na 5 sekund do 70 i wyłączy , chciałbym się zapytać czy jest taka możliwość aby się włączył na 60 przy ustawianiu 70 stopni a wyłączył przy 80 , dziękuję za podpowiedzi .

Dziękuję z góry i pozdrawiam Jacek .
  • REKLAMA
  • #2 2772516
    mARIOr.
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Czesc

Jeżeli sobie nie poradzisz z twoim regulatorem moge Ci zaproponoea bardzo fajny uniwersalny regulator firmy Shimaden SD20. Rozprasza go po Polsce firma Introl. Oczekiewany przez Ciebie efekt napewno uzyskasz.

Twojego regulatora nie zanm ale myślę że pominąleś ustawienie tolerancji dziłania. Domyślnie regulatory maja bardzo małą około 0.2 stopnia. Aby uzyskać wiekszą musisz dostać sie do wymaganedo odmenu i recznie zapisa żądaną wartość. W proponowanym przezemnie Shimadenie SD20 tolerncja można ustawić do 10 st.

Pozdrawiam
REKLAMA