logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Honda Civic `95 - Jak zmniejszyć pobór mocy? Bezpiecznik 15A pod maską

djswirek 16 Cze 2006 13:05 2058 2
REKLAMA
  • #1 2733725
    djswirek
    Poziom 21  
    Ocena: 93
    Witam forumowiczow!

Mam nastepujacy problem z honda civic, bardzo szybko rozladowuje mi sie akumulator nawet teraz jak jest cieplo wiec postanowilem sprawdzic ladowanie ale okazuje sie ze jest ok, nastepnym krokiem bylo sprawdzenie poboru wiec wstawilem w szeregu do + aku amperomierz i myslalem ze mi oczy wyszkocza pobor :1,5A!!!!! wyciagnalem wszystkie bezpieczniki w skrzynce pod kierownica i dalej to samo, wiec dobralem sie do skrzynki tej pod maska (po lewej stronie stojac przed autem) po wyciagnieciu jednego z 3 15A bezpiecznikow pobor zmalal do 240mA, chcialbym sie dowiedziec od czego jest ten bezpiecznik i co mam zrobic zeby zmniejszyc pobor... aku juz nie jest w najlepszej kondycji no ale wkoncu taki prad rozladowania to sorry. Prosze o szybka pomoc ,
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 2734307
    fructon
    Poziom 33  
    Ocena: 979
    podaj dokladny typ silnika bo byly rozne skrzynki wyglada z twojego opisu ze to abs
  • #3 2735648
    djswirek
    Poziom 21  
    Ocena: 93
    bezpiecznik ten jest od back up`u ecu i jako 2 bezpiecznik radia i gniazda zapalniczki. wypadlo na to ze cos jest nie tak z podlaczeniem lub z samym radiem... (po odlaczeniu jest pobor ok)narazie nie umiem tego stwierdzic gdyz nie mam na podmianke radia. Jest mozliwe ze cos jest nie tak w ukladzie zasilania radia i na standby`u zre tyle ?
REKLAMA