logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio odtwarzacz CD samochodowy USA W mitsubishi Outlander

magra 27 Cze 2006 23:50 3785 5
REKLAMA
  • #1 2770062
    magra
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    na FM strojony jest co 2 Hz -nie moge dostroić sie dokładnie do każdej stacji- moge stroić tylko nieparzyste stacje np.93.7,9 94.1KHz,czy coś z tym mogę zrobić, zmienić ten licznik strojenia,jeszce jedno czy ten odtwarzacz CD można zrobić żeby czytał też MP3.Myślę że ktoś z kolegów mi podpowie.
    Dziękuje Uprzejmnie...
  • REKLAMA
  • #2 2771236
    adrian1201
    Poziom 29  
    Ocena: 413
    ze strojeniem bedzie problem mozna troszke w glowicy przesunac zakres ale trzasem zle to dziala no i samo niebedzie szukac
    a co do mp3 to niema takiej mozliwosci
  • REKLAMA
  • #3 2773306
    magra
    Poziom 11  
    Nie chodzi mi drogi kolego o przesuwanie pasma częstotliwosci FM tylko o strojenie manualne radia co 1 HZ,tak jak stroić można europejskie odbiorniki samochodowe np: 93.10,93.11,93.12,93.13 itd.
    W czym tkwi róznica,że radia europejskie można lepiej dostroić do stacji niż amerykańskie,na czym to polega.???może ktoś wytłumaczyć.To jest nówka radio, myśle że powinno się dac zmienić częstotliwość strojenia.
    Czekam na pouczające wieści i informacje,bo ja za mało wiem.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2773515
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1699
    Witam

Tak to jest z amerykańskimi sprzetami :(

Napięcie w gnizdkach mają inne to i FM musza mieć inaczej :).

Obawiam sie że taka przeróbka będzie nieopłacalna albo nawet niemożliwa.

Jesli ten model odtwarzacza nie był dostępny wogóle na rynku europejskim, to raczej do wymiany kwalifikuje sie procesor , a przynajmniej jego oprogramowanie. Jeśli odtwarzacz był w dostepny w europie to istnieje szansa że da sie przestwaić procesor za pomoca jakiejś zworki, diody itp. jednak wymaga to niestety dobrej znajomości urządzenia - polecam zorientować sie czy sa jakieś serwisy tego sprzetu i do nich skierować zapytanie.

Co do przeróbki na MP3 to napewno jest to nieopłacalne, jeśli wogóle mozliwe.

Niestety sa to nieciekawe wieści ale tak to już jest ze sprzetem zza oceanu, mój kolega kupił "po taniości" sprzet audio na e-bay, no i co z tego jak musi zapłcić ładnych pare złotych zeby to przerobić na polskie napiece zasialnia.

Pozdrawiam
  • #6 3571006
    magra
    Poziom 11  
    -dziękuję kolegom za info.
    Nic nie mogę z tym radyjkiem zrobić szukam jakiejś dokumentacji.Tymczasem kupiłem najnowszego soniaka 616U z wejściem USB i aux in oraz plotem -muza pięknie płynie w moim mitsu outlanderze. Trochę mnie tylko denerwuje ,bo radio nie jest tak wpuszczone w konsole jak orginał -szkoda.
    Dzięki wszystkim pozdrawiam.
REKLAMA