witam wczoraj gdy czysciłem komputer z kurzu zobaczyłem ze mam 5 opuchnietch kondensatorów przy procku. Jakie moge byc skutki obecnosci i dlaczego one puchna??
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:...ale mam program speedfan i on pokazuje mi on cos takiego :
siwy38 napisał:zalezy ile masz tych kondensatorów na płycie (spuchniete+takkie same nie spuchniete) jesli masz ich ok 10ciu to pewnie koszt bedzie cos ok40-50zł![]()
koszt 1 kondka z Low ESR i temp pracy do 105stopni to ok 2zł)
siwy38 napisał:U mnie w BIOS-ie napięcia "skaczą", ale system działa stabilnie i nie mam wybrzuszonych kondensatorów. Co mam wymienić? Może monitor, albo drukarkę?[...]po prostu wejdz w biosie na hardware monitor i sprawdz czy napiecia nie "skaczą"[...]
siwy38 napisał:Za tą cenę lepiej kupić porządnego Fortrona (jeszcze zostanie) niż chińskie badziewie, jak z linku kolegi.ja mam taki i naprawde jest zajefany i nie kosztuje kokosów![]()
http://allegro.pl/item113604940_q_tec_400w_big_fan_12cm_pfc_afc_cichy_bezpieczny.html Tylko ze ja go kupiłem w sklepie za 86 zł
Cytat:no to ładnie przegiąłeś - FEEL i jakość ???a jak zalezy komus bardzo na jakosci i ma pare złoty to polecam FEEL
CSJAY napisał:jaki byście polecili zasilacz?
siwy38 napisał:Może klienci reklamują patrząc na "skaczące" napięcia w BIOS-ie... Niech kolega porówna sobie wnętrze Q-tec-ka z Fortronem. Różnica widoczna na pierwszy rzut oka.porzadnego fortona????? nie wiem co ma wspólnego porzadny z fortonem ?? (to tylko moja opinia) pracuje w serwisie i jest to jeden z czesciej reklamowanych zasilaczy
siwy38 napisał:Tagan - zgoda. Na FEEL bez podania konkretnego modelu zgodzić się nie mogę, bo zasilacz FEEL-a zasilaczowi nie równy. Zdarzają się dobre, ale są też beznadziejne.[...]jak zalezy komus bardzo na jakosci i ma pare złoty to polecam FEEL , TAGAN
siwy38 napisał:To nie jest najniższy model, ma za to prawdopodobnie większą (realnie) moc niż Q-tec z linku kolegi.to ma byc porzadny zasilacz????: http://www.allegro.pl/item113653953_zasilacz_atx_fortron_300_watt_pentium_4.html
to chyba prima apilis chyba najnizszy model fortonaD:D: [...]