logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GigaByte GA-BX2000 - brak sygnału, speaker wyje, podejrzenie problemu z AGP

RZezniol 18 Cze 2003 00:40 1522 5
REKLAMA
  • #1 253835
    RZezniol
    Poziom 17  
    Ocena: 23
    Witam!

Mam taką płytkę jak w temacie( DUAL BIOS, SLOT1, 2ISA, 5PCI, 1AGP 4DIMM) cas z nia nie tak ..

Zestaw plyta + proc+ grafa+ pamięc ... naciskam "start" zadnego pisku nic na monitorze po chwili pojawia sie napis " brak sygnału" i po tym zaczyna wyc speaker (coś mu nie pasi) ...

Ta sama plyta ale z samym procem ... "start" i piknie speakre ze brak mu pamieci ...

No i trzeci przypadek plyta z pamiecią i procem ... "start i dokladnie ten sam objaw co z kartą graficzną kręci wiatakiem na procku i cisza po chwili speaker zaczyna wyć ...

Podejąewam ze to coż z AGP ... tylko nie wiem gdzie szukać (grafa na 100% sprawna) będę jeszcze jutro walczyl z kartą ISA bo PCI nie mam i poinformuje o skutkac ...

Tymczasem liczę na podopwiedzi gdzie szukać i czego.

Pozdro RZezniol

P.S. Port AGP nie wyglada mi na lużny wszystkie luty na nim są OK
  • REKLAMA
  • #2 253956
    Techmann
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Cześć!
    Ja mam taką samą płytę.Podobne objawy miełem gdy próbowałem zmieniać częstotliwość taktowania szyny systemowej.(z prockiem C500).
    Zobacz na ustawienia zworek określających tą częstotliwość.
    Również przy pewnych błędnych zmianach w ustawieniach biosu płyta podobnie reagowała.Nie pamiętam dokładnie ,ale kombinowałem coś z ustawieniami alarmu przy przekroczeniu temp procka.
    pzd :)
  • REKLAMA
  • #3 253972
    RZezniol
    Poziom 17  
    Hmm ...

Przypomne że nic ie wyświetla wogule nie wstaje karta graficzna....

Ale idąc twoim tropem to:

1. Nie wydaje mi się że ustawienia zworek 3,5 x100 dla P2 350 jest błędne ;(

2. Resetowalem biosik na zworce więc jest na standardzie i raczej nie mam możliwości przestawienia czegokolwiek bo mi plytka od konca nie wstaje ;(.

Jak uda mi sie zalatwic jakąs grafe na PCI to szpakne co sie dzieje ;)
    Liczę na dalesze wskazówki.

Pozdro RZezniol
  • REKLAMA
  • #4 254123
    iNTELL
    Poziom 30  
    Ocena: 45
    Ja mam pByte dokladnie z tym samym objawem, kupilem za 50zl w takim stanie i sobie dalem z nia spokoj.
  • REKLAMA
  • #5 254423
    wojtas
    Poziom 15  
    A plyta ta wczesniej chodzila ? Moze zla pamiec? AGP moze nie kontaktowac mialem tak na jednym ECSie chyba? czy MSI? Postaraj sie przeczyscic AGP i docisnac karte ustawiajac ja w takiej pozycji by wszystkie styki dotykaly gniazda...
  • #6 254490
    RZezniol
    Poziom 17  
    19 VI 03
    Caly osprzęt na którym sprawdzam ta plyte jest na 100% sprawny bo na bierzaca pracuje na nim tez na plycie gigabyte`a ( GA-6BXE model wczesniejszy bez STR i Dual BIOS`u).

Juz psikalem do srodeczka kontakt "S" ale przyjze sie jeszcze dokladnie temu portowi AGP ...

20 VI 03 2:00 ;)

Przyjązłem sie portowi AGP ..... wszystko ok ... teraz wiem wiecej ....
    płyta ta nie startuje z zadnym rodzajem karty graficznej ... nie rozpoznaje kart PCI i kart ISA ;( czyli zakladam ze jest DUPA :(
    A już miałem nadzieję ze da sie coś z tym zrobić.

Pozdro RZezniol
REKLAMA