logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon 6260 - jaśniejsza kopia z jednej strony po wymianie elektrod i wywoływaczki

M.R. 18 Lip 2006 13:32 1451 8
REKLAMA
  • #1 2830509
    M.R.
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Tak jak w temacie dodam ze wymieniłem na inne elektrody i to samo jak wymieniłem wywoływaczkę było jeszcze gozej skan w załączniku pozdrawim
    Załączniki:
    • Canon 6260 - jaśniejsza kopia z jednej strony po wymianie elektrod i wywoływaczki skancanon 6260.jpg (35.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2831222
    paryss
    Poziom 15  
    Ocena: 32
    W canonie trzeba co jakis czas wysypac wszystko z wywolywaczki i dokladnie ja wyczyscic a walek magnetyczny przemyc np benzyna ekstrakcyjna i w yczyscic styki od biasu, potem mozna jeszcze podregulowac elektroda na bebnie i potencjometrem od biasu :D
  • REKLAMA
  • #3 2839619
    M.R.
    Poziom 16  
    Dzięki wyczyszczenie wywoływaczki pomogło pozdrawiam. Teraz walczę z ustawieniami marginesów i za cholere ne mogę dojść jak to ustawić z szyby robi mi czarny margines z jednej strony i z boku.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2841879
    paryss
    Poziom 15  
    kolo pieca pod klapka sa dwa potencjometry jeden jest od biasu a drugi od ustawiania przedniego marginesu tylko ktory to nie pamietam a z biku margines skorygujesz prawdopodobnie przesuwajac zamek od szulfady
    pozdro :D
  • REKLAMA
  • #5 2846461
    M.R.
    Poziom 16  
    Dzięki dobry jesteś :) masz może serwisówki po polsku do tych maszyn ?? ;)
  • #6 2848559
    paryss
    Poziom 15  
    powinny byc na forum w dziale z serwisówkami, dzieki za punkty pozdro :D
  • #7 2850455
    M.R.
    Poziom 16  
    Witam sprawa wyglada tak jak na skanie skan zamieszczony w innym zapytaniu pozdrawim ( nie mogłem tu go wzucić )
  • #8 2870505
    julkawrocław
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    paryss napisał:
    kolo pieca pod klapka sa dwa potencjometry jeden jest od biasu a drugi od ustawiania przedniego marginesu tylko ktory to nie pamietam a z biku margines skorygujesz prawdopodobnie przesuwajac zamek od szulfady
    pozdrawiam :D

Chyba Ci sie kopiarki pomyliły,bo NP6260 nie ma potencjometrów od biasu to trochę szybsza 6251
  • #9 2872584
    M.R.
    Poziom 16  
    Witam nie wiem jak u Pana ale u mnie sa potencjometry w 6260 i jest możliwośc regulacji :) pozdrawim :)

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem nierównomiernego naświetlenia kopii w urządzeniu Canon 6260 po wymianie elektrod i wywoływaczki, gdzie jedna strona kopii jest jaśniejsza. Zalecane jest dokładne czyszczenie wywoływaczki, w tym wysypanie zawartości i przemycie wałka magnetycznego benzyną ekstrakcyjną oraz oczyszczenie styków od biasu. Dodatkowo wskazano możliwość regulacji elektrody na bębnie i potencjometru od biasu, co może poprawić jakość kopii. W kwestii marginesów, sugerowano regulację potencjometrów znajdujących się przy piecu pod klapką oraz korektę marginesów bocznych poprzez przesuwanie zamka szuflady. Pojawiła się też dyskusja na temat obecności potencjometrów od biasu w modelu 6260, gdzie jedna strona twierdziła, że ich nie ma, a druga potwierdziła ich istnienie i możliwość regulacji. Dodatkowo wskazano, że serwisówki do tych maszyn powinny być dostępne na forum w odpowiednim dziale.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA