logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Omega B 2.0 16V 1997 gaśnie na wolnych obrotach – falowanie i zgaśnięcia silnika

andrzejgrazyna 21 Lip 2006 13:55 1838 3
REKLAMA
  • #1 2839484
    andrzejgrazyna
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam.
    Omega B 2,0 16v '97r.Auto tylko na benzynie.Bez znaczenia czy silnik zimny czy rozgrzany na lepszym czy gorszym paliwie często gaśnie na wolnych obrotach.Wystarczy dojechać do skrzyżowania,stanąć na chwilę na światłach,luz i trach-gaśnie.Czasami wcześniej lekko zafalują obroty między 500-1500.W/g tego co znalazłem na forum sprawdziłem przewody,wymieniłem świece,przeczyściłem elektrozawór i przepustnicę.Sprawdzony na komputerze-nic nie pokazał.Ratunku.:!:
  • REKLAMA
  • #2 2839510
    gazer11
    Poziom 15  
    Ocena: 20
    a nastawnik wolnych obrotow sprawdzales? jest zamontowany na korpusie przepustnicy od przodu samochodu na 2 srubki imbusowe. podmien na sprawdzony
  • REKLAMA
  • #3 2840095
    technik0
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Lepiej spróbuj wyczyścić.Trzeba zdemontować regulator,kupić porządny zmywacz do przepustnic ,umyć(oczYwiście w środku:D),sprawdzić czy nie zacina się i zamontować pamiętając o NOWEJ uszczelce .Na 80% pomoże.Na jak długo to już zależy od stanu technicznego silnika.
  • #4 2854626
    andrzejgrazyna
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Dziękuję za pomoc.
    Przeczyściłem zawór i przepustnicę oraz nieco przytkany przewód odpowietrzający.Może to było to bo jak na razie jest OK.
REKLAMA