logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt BQA 208 - brak dźwięku po podłączeniu do radia, co sprawdzić?

dejnekas 28 Lip 2006 08:40 1556 3
REKLAMA
  • #1 2857896
    dejnekas
    Poziom 2  
    Witam,
    Jestem tutaj nowy ale liczę, ze mi pomożecie :). Jesli będę popełniał błedy na początku to proszę o wyrozumiałość.
    Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc w sprawie podłaczenia wzmacniacza w samochodzie? Mam Blaupunkta BQA 208 i problem polega na tym, ze kiedy podłaczam w nim - i + oraz Remote do radia pod sterowanie anteną elektryczną to niestety nie nic się nie dzieje. Wzmacacz co prawa się po jakimś czasie nagrzewa się czyli pracuje ale nie mam dzwięku. Jesli to Remote we wzmacniaczu podłączę bezpośrednio do 12V to jest ok. Co może być nie tak?
    Please help!
    Dejnekas
  • REKLAMA
  • #2 2857933
    noemi
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    A czy słychać załączanie przekaźnika po podaniu Remote?
  • REKLAMA
  • #3 2857950
    dejnekas
    Poziom 2  
    Niestety nic nie slychac - ale kiedy podłaczałem dla testu wszystko "na stole" to objaw byl identyczny. Nic nie bylo slychac kiedy Remote podlaczalem pod sterowanie anteną elektryczną - brak dzwieku. A kiedy Remote bezposrednio podlaczylem do 12V takze nic nie slychac zeby się przelączalo ale wtedy pracuje prawidlowo.

Pozdrawiam,
    dejnekas
  • #4 2859705
    irek2
    Poziom 40  
    Ocena: 387
    cos musisz miec z radiem. Sprawdz czy na wyjsciu anteny po wlaczeniu radia pojawia sie 12V. Bez obciazenia i po podlaczeniu do wzmaka. Czesto w radiach pada tranzystor od zalaczania tych 12V na antene albo wydajnosc pradowa jest za slaba zeby zalaczyc antene i wzmak na nazaz. Ale to tylko wtedy gdy masz antene elektryczna bo sam wzmak potrzebuje bardzo malego pradu na wejsciu remote.
REKLAMA