logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mam internet i co chwile mam pełną partycję systemową.

Jasiulek 23 Cze 2003 09:42 1423 5
REKLAMA
  • #1 260118
    Jasiulek
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Mam internet i co chwile mam pełną partycję systemową.Mam zainstalowanego nortona systemworks i za każdym włączeniem komputera muszę opróżniać kosz oraz naciskam funkcje "Empty norton protected files" bo to mi zwalnia miejsce na mojej partycji systemowej.Mam XP, stałe złącze i co zrobić żeby mi się bez mojej wiedzy nie zapełniała miejsca jakieś śmiecie bo nawet nie wiem skąd one są no i żeby to się automatycznie opróżniało.
  • REKLAMA
  • #2 260160
    olcha0098
    Poziom 28  
    Ocena: 57
    Poszukaj w tym dziale bo to już było opisywane co zrobić żeby zwolnić miejsce na dysku z windowsem XP, np. wyłączenie przywracania systemu itp.
  • REKLAMA
  • #3 260172
    tomj7
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    Daj prawym na mój koputer, zakładka przywracanie systemu i zmniejsz ilość miejsca na punkty przywracania, kosz nortona też możesz wyłączyć, jeśli z niego nie korzystasz.
  • REKLAMA
  • #4 260251
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 240
    A może czas poprostu odinstalowac zbędne programy???
  • REKLAMA
  • #5 260337
    Karoluss
    Poziom 21  
    Ocena: 23
    Masz włączoną funkcję w Nortonie :arrow: UnErese Wizard . Proponuje ją wyłączyć !
    Wyłącz Hibernację i zmniejsz do rozsądnych rozmiarów plik stronicowania!
  • #6 260577
    stimoroll
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    w oknie IE menu> Narzędzia >Opcje Interntwoe > Ogólne > Ustawienia - zjedź najmniej jak możesz
    Wyłącz przywracanie systemu [przy każej instalacji programu zachowuje podmieniane pliki] > Panel sterowania > System > Przywracanie sytemu - zaznacz wyłącz przywracanie na wszystkich dyskach
    Wyłącz hibernacje : Panel sterowania > Opcje zasilania > Hibernacja - odznacz opcję: włącz hibernacje

Po za tym może jeszcze coś sie znajdzie w TweakXP. Napewno jest w jakiś tweakerach opcja - wyszyść TEMP przy zamykaniu [ale nie pamiętam w którym]

Tak po za tym sprawdź które katalogi zajmują ci najwięcej miejsca to będzie można sprawdzić w czym tkwi problem.

Aha - ustaw pamięć wirtualną - pliki stronnicowania na parametry stałe.
    Panel sterowania > System > Zaawansowane > Wydajność. Ustawienia > Zaawansowane > Zmień - wpisz sztywne wartości - w sumie minimum dla wszystkich dysków tyle ile masz ram, maksimum 3 razy więcej.
REKLAMA