logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laguna '97 1.8 - silnik gaśnie przy luzie i niskich obrotach, problemy z LPG

krzysio_s 29 Lis 2006 13:01 1698 5
REKLAMA
  • #1 3275419
    krzysio_s
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam szanownych Kolegów!
    Moja Laguna z silnikiem 1.8 jednopunktowym od pewnego czasu zaczyna "szaleć". Na początku wyglądało to tak, że przy prędkości ok.120 kh/h i "wrzuceniu" na luz silnik gasł. Nieważne czy na benzynie czy na LPG. Po prostu gasł i dzieje się tak w dalszym ciągu. Do prędkości ok.100 km/h wszystko jest ok. Dodatkowo, od pewnego czasu zauważyłem, że silnik zaczyna "kichać" i czasami stukać do momentu, kiedy obroty nie przekroczą ok. 2500 tys/min. Niedawne "odświerzenie", autka czyli wymiana filtrów, przewodów WN, rozdzielacza i innych drobiazgów na nic się zdały. Co jeszcze - przy zimnym silniku, zazwyczaj rano, po odpaleniu i przejechaniu paruset metrów wrzucam luz i auto też gaśnie (ostatnio). Coraz bardziej zaczynają się potęgować te usterki. A do tego wszystkiego dziś zepsuła mi się instalacja gazowa; mogę jechać na gazie, ale baaardzo powoli. Poradźcie coś Panowie - od czego zaczynać naprawy i w jakiej kolejności. Pozdrawiam, Krzysiek.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3275723
    cardiag
    Poziom 30  
    Ocena: 564
    zawór dodatkowego powietrza zobacz..
  • REKLAMA
  • #3 3276149
    krzysio_s
    Poziom 2  
    heh, będe sie musiał z tym udać do fachowca. jako, że bardziej param się lutowaniem, to miałem nadzieję, że to może ma jakiś związek ze sprawami elektrycznymi. tak czy owak - teraz przynajmniej będę miał jakiś punkt zaczepienia. dzieki za informacje! poczekam jeszcze na podpowiedzi od innych ludzi w jakiś sposób mających coś wspólnego z laguną. Pozdrawiam, Krzysiek.
  • REKLAMA
  • #4 3280694
    krzysio_s
    Poziom 2  
    Witam!
    Cudem instalacja gazowa sama się "naprawiła". Ale silnik niestety jak się zachowywał tak się zachowuje.
  • REKLAMA
  • #5 4076783
    hery
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    witam. do autora wiadomości - udało sie naprawić autko?? pytam bo mam taki sam objaw w swojej lagunie (identyczny silnik)
  • #6 4277111
    snumfi
    Poziom 11  
    Witam.Ja z takim samym pytankiem co autor tego tematu.Takie same objawy tylko silnik 2.0Pozdrawiam i czekam na pomoc
REKLAMA