logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba tecra 9100. Na zasilaczu działa, na beterii nie.

saper100 03 Sie 2006 19:51 1599 3
REKLAMA
  • #1 2877483
    saper100
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Mam niemały problem z laptopkiem jak w tytule a mianowicie na zasilaczu działa poprawnie a na baterii jak sie niczego nie dotyka to jest ok ale jak np zaczne ruszać myszką lub dotkne klawiatury to odrazu wyświetla niebieski ekran z informacja I/O channel error i prosi o kontakt ze sprzedawco. Nie jest to wina systemu bo w biosie dzieje sie dokładnie to samo dotknięcie klawiatury powoduje taki sam komunikat sprawdzilem dysk ram cd rom wgralem nowy bios i to samo prosze o pomoc baterie wkladalem z innej tecry 9100 i jest to samo wiec to nie bateria
    RATUNKU
  • REKLAMA
  • #2 2877769
    przekrent
    Poziom 32  
    Ocena: 94
    Płyta główna w tym modelu składa się z dwóch modułów. Połączone są ze sobą "ogromnym" złączem które uwielbia nawalać. Rozbierz laptopa, przeczyść to złącze np. izopropanolem i porządnie dociśnij. Przy skręcaniu przyjrzyj się uważnie które śruby dociskają to złącze i dokręć je solidnie.
  • REKLAMA
  • #3 2877928
    saper100
    Poziom 12  
    dzieki za odpowiedz
    wyczyściłem to złącze umyłem dokręciłem i nic dalej to samo nadal proszę o pomoc
  • #4 2881298
    saper100
    Poziom 12  
    witam
    odkryłem ze jak wyjme wszystkie napędy to laptopek działa prawidłowo ale po włożeniu cd rom lub hdd lapek sie wieszw
    Ludzie ratujcie
    Proszę

Dodano po 1 [godziny] 5 [minuty]:

a wiec znalazłem przyczyne pod układem ic112 brakuje kilku kulek
    mam hota ale jak postawić na tym nowe kulki?
    w telefonach są sita a jak to zrobić na tym scalaku
REKLAMA