Dj Volt mam takie same głośniki, wysokotonowe co ty, ale mi sie wydaje ze ten głośnik musiał juz być robiony u poprzedniego właściciela i cos słabo go zrobił pytałem Sie w zakładzie elektronicznym umie w mieście i naprawa wyniesie 25 zł tylko nie wiem jak go zrobi? tzn. dobrze czy zle;( a tak po za tym wie ktoś jak skleić a raczej wypełnić małą Łukę w zawieszeniu taka dziurka jest niby nie wpływa na bas ale jednak nie chce żeby Sie powiększyła próbowałem budapr. i nie trzyma sie pianki. Chciałem wymienić same zawieszenie i kopułkę, bo mam pogiętą i przy dużych basach Sie załamuje do środka i daje dziwny wydźwięk a gościu mi powiedział ze należy wymieniać wszystko tzn. zawieszenie kopułkę i membranę bez sensu chyba i oczywiście Ok 50 zł od sztuki!!!;( Po prostu chce jakoś te kolumny doprowadzić do lepszego stanu żeby troche potrzymały a ten sopran naprawde grałem nie dlugo z 20 minut tak na 60% mocy a mam 2*60W wieże
Dodano po 11 [minuty]: Jeszcze jedno do tematu gdzieś kiedyś słyszałem, że są takie bezpieczniki na soprany, dzięki którym najwyżej bezpiecznik trzeb wymienić, ale nie wiem czy to prawda:?: